От тези продукти стават 4 хлебчета.Ако искате две хлебчета просто намалете на половина продуктите.
400 мл.-прясно мляко,
3бр. -яйца,
4 с.л.-кисело мляко,
4 с.л.-олио,
2 с.л.-захар,
2 ч.л.-сол,
14 гр. -суха мая,или 1 кубче жива,
+,- 1.200 кг.- брашно за меко тесто
Приготвяне
Всичко омесих .
Разделих на 4 части.
Всяка част оформих на топка и леко разтеглих на правоъгълници.
Намазах с олио навих на руло и сложих в тавата, която покрих предварително със хартия за печене.
Другите,две топки и тях разточих на правоъгълници и поръсих със чубрица,тогава навих на руло.
Сложих и тях в тавата и ги нарязах отгоре с нож.
Оставих да втаса за около 30 мин. във фурната на 50 градуса,покрит с хавлия.
Пекох на 200 градуса докато се зачерви коричката.
Хубавото на този хляб е,че не се рони и за 3-4 дни си е мек и вкусен!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар