100мл.-прясно мляко
100мл.-топличка вода
1бр.- яйце
1пакетче 7гр.- суха мая или 20гр.- жива
1ч.л.- сол
1с.л.- захар
1с.л. -оцет
+,- 600гр.- брашно
Всичко замесих на средно меко тесто.
Оставех да почине 15 мин. през това време си направих плънката.
ЗА ПЛЪНКАТА
5-6 стръка- праз
500гр.-кайма
олио
червен пипер ,
сол ,
щедро чубрица,
чер пипер
100мл.-олио
Праза нарязах и запържих в олиото.
Тогава сложих каймата и раздробих на ситно със прибор(тел) за бъркане.
Пържих докато остане на мазнина.
Добавих червеният пипер,солта обърках хубаво и махнах от котлона.
Добавих черен пипер и чубрицата.
Разделих тестото на 4 или 5 равни части.
Вие решете на колко искате да е баницата.
Всяка част на намазнена повърхност разстлах с пръсти на правоъгълник.
Плънката също разделих на толкова части, колкото са парчетата тесто.
Сложих плънката върху кората която не е толкова тънка както са точените кори.
По хубаво става когато са по дебелички.
Така всички кори навих на рула и сложих в тавичката.
Оставих да втаса около 15 мин. намазах с цяло разбито яйце(може и без да намажете с яйцето, само с масълце леко)
Пекох на 190 градуса.
Това е да ви е сладко!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар