Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

четвъртък, 25 февруари 2021 г.

Баница с праз и кайма

За тестото 
100мл.-прясно мляко 
100мл.-топличка вода 
1бр.- яйце 
1пакетче 7гр.- суха мая или 20гр.- жива
1ч.л.- сол 
1с.л.- захар 
1с.л. -оцет
 +,- 600гр.- брашно 
 Всичко замесих на средно меко тесто. 
Оставех да почине 15 мин. през това време си направих плънката. 

  ЗА ПЛЪНКАТА 
5-6 стръка- праз 
500гр.-кайма 
олио 
червен пипер , 
сол , 
щедро чубрица, 
чер пипер 
100мл.-олио 

 Праза нарязах и запържих в олиото. 
Тогава сложих каймата и раздробих на ситно със прибор(тел) за бъркане. 
Пържих докато остане на мазнина. 
Добавих червеният пипер,солта обърках хубаво и махнах от котлона. 
Добавих черен пипер и чубрицата. 
 Разделих тестото на 4 или 5 равни части.
Вие решете на колко искате да е баницата. 
Всяка част на намазнена повърхност разстлах с пръсти на правоъгълник. 
Плънката също разделих на толкова части, колкото са парчетата тесто. 
Сложих плънката върху кората която не е толкова тънка както са точените кори. 
По хубаво става когато са по дебелички. 
Така всички кори навих на рула и сложих в тавичката. 
Оставих да втаса около 15 мин. намазах с цяло разбито яйце(може и без да намажете с яйцето, само с масълце леко) 
 Пекох на 190 градуса. 
Това е да ви е сладко!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
Ако Ви харесват моите рецепти , може да ме следите и във Facebook 
 Също така и в Instagram 
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация! ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар