500гр.- гъби аз използвах кладница/става със всички гъби/
50гр.- масло
50мл.- олио
2 пълни с.л.- брашно
1 - кромид лук на ситно нарязан
2 скилидки- чесън нарязан на ситно
100мл.- прясно мляко
1- бульон
1с.л.- универсална подправка
сол,
чер пипер
Приготвяне
Гъбите измих и нарязах.
В тенджера с вода ,малко сол и един бульон, сложих гъбите да врат под капак за 30-40мин.
В друга тенджера сложих маслото ,олиото и нарязаният кромид да се задуши под капак.
Когато стана златист прибавих нарязаният чесън и веднага прибавих и брашното.
Бърках да се запържи брашънцето и налях един черпак от бульона в който са врели гъбите като енергично бърках да не станат бучки.
Веднага прибавих и млякото като не спирах да бъркам.
Прибавих и гъбите, универсалната подправка, солта черният пипер и оставих да поври на тих огън за 5 мин.
Разредете соса до колкото Вие харесвате с бульона.
Това е.... на нас ни хареса,дано и на Вас ви хареса!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Здравче,
ОтговорИзтриванене съм използвала до сега кладницата.Чудесна супичка се е получила.Имам желание да публикуваш рецепта за родопски пататник и баница с ориз или т.нар. родопски клин.Не знам може и млин да е.
Поздрави и бъдете здрави !
Имам рецептите за пататник и за клин в раздел РОДОПСКИ ВКУСОТИИ.НАПИШИ НА ТЪРСАЧКАТА И ЩЕ ТИ ИЗЛЕЗНАТ РЕЦЕПТИТЕ.
Изтриване