Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

сряда, 3 февруари 2021 г.

Гъбена каша с кладница

Продукти 
500гр.- гъби аз използвах кладница/става със всички гъби/ 
50гр.- масло 
50мл.- олио 
2 пълни с.л.- брашно 
1 - кромид лук на ситно нарязан 
2 скилидки- чесън нарязан на ситно 
100мл.- прясно мляко 
1- бульон 
1с.л.- универсална подправка 
сол, 
чер пипер 

 Приготвяне 
Гъбите измих и нарязах. 
В тенджера с вода ,малко сол и един бульон, сложих гъбите да врат под капак за 30-40мин. 
В друга тенджера сложих маслото ,олиото и нарязаният кромид да се задуши под капак. 
Когато стана златист прибавих нарязаният чесън и веднага прибавих и брашното. 
Бърках да се запържи брашънцето и налях един черпак от бульона в който са врели гъбите като енергично бърках да не станат бучки. 
Веднага прибавих и млякото като не спирах да бъркам. 
Прибавих и гъбите, универсалната подправка, солта черният пипер и оставих да поври на тих огън за 5 мин. 
Разредете соса до колкото Вие харесвате с бульона. 
Това е.... на нас ни хареса,дано и на Вас ви хареса!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
Ако Ви харесват моите рецепти , може да ме следите и във Facebook 
 Също така и в Instagram 
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация! 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

2 коментара:

  1. Здравче,
    не съм използвала до сега кладницата.Чудесна супичка се е получила.Имам желание да публикуваш рецепта за родопски пататник и баница с ориз или т.нар. родопски клин.Не знам може и млин да е.
    Поздрави и бъдете здрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Имам рецептите за пататник и за клин в раздел РОДОПСКИ ВКУСОТИИ.НАПИШИ НА ТЪРСАЧКАТА И ЩЕ ТИ ИЗЛЕЗНАТ РЕЦЕПТИТЕ.

      Изтриване