Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

неделя, 7 февруари 2021 г.

Бутерки, цвете с карамелизирани ябълки

Съжалявам ,че видеото от което видях рецептата не го намирам и ще се постарая да ви обясня как ги направих. Много са лесни и дано успея да ви напътствам и със снимките. 

Продуктите са само какво се слага ,а Вие преценете колко бройки ще правите. 

 Бутер тесто,
 ябълки,
 захар,
 масло,
 пудра захар за поръсване,
 някакво сладко 

 Измих ябълките и ги подсуших.
 С прибор за вадене на семките на чушки, правя дупка във всяка ябълка за да извадя сърцевината. Ябълката не се бели!!! 
Нарязвам ябълката на кръгове. 
В тиган слагам парче масло и нареждам кръгчетата ябълка ,като ги поръсвам със захар.
Когато се зачервят обръщам и от другата страна да се изпекат. 
Слагам ги в чинийка и оставям настрани. 
Включвам фурната на 220градуса да се загрява.
 Бутер тестото нарязвам на големи квадрати. Всеки квадрат нарязвам така
Слагам карамелизираните ябълки в средата и започвам да обръщам всички ъгълчета като ги притискам в дупчицата на ябълката. 
Вижте във постъпковите снимки как се прави. 
В средата сложех по една черешка от сладко.
Намерих видео за  начини как се прави ,има го и този начин но със ананас ,разгледайте го ТУК 

 Слагам в тавата от печката която е покрита с хартия за печене. Намазах със жълтък/по желание може кристална захар да се поръсят/ Когато фурната е достигнала градусите слагам да се печат на 220градуса до зачервяване. Поръсвам с пудра захар




”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
Ако Ви харесват моите рецепти , може да ме следите и във Facebook 
 Също така и в Instagram 
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация! 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар