Продукти
200 мл.- затоплено прясно мляко,
2бр. -яйца,
2 с.л.- пълни кисело мляко,
4 с.л.-олио,
1 с.л.-захар,
1 ч.л.- пълна сол,
7 гр. -суха мая,или 1/2 кубче жива,
+,- 600гр.- брашно за меко тесто
олио или масло за мазане на пластовете
Приготвяне
Всички продукти омесих на меко тесто.
Разделих на 2 части.
Всяка част оформих на топка и леко разтеглих на правоъгълници.
Намазах с олио навих на руло и едното сложих във форма за кекс, другото във малка кръгла,тавичка които покрих предварително със хартия за печене.
Тази във правоъгълната хорма нарязах отгоре с нож .
Това във кръглата форма назточих на правоъгълник намазах с олио/може и масло/ разрязах по дължина нацяло рулота и двете части го навих на охлюв във кръглата тавичка.
Оставих да втасат за около 30 мин. във фурната на 50 градуса,покрит с хавлия.
Пекох на 200 градуса докато се зачерви коричката.
Много вкусен, мек,пухкав.... хубавото на този хляб е,че не се рони и със дни си остава,мек !!!
Може да сложите сиренце, преди да навиете рулото и ще стане тутманик.
Също така и чубрица ,саламче,кашкавалче,каквото се сетите и тогава навивате хлебчето.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар