Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

четвъртък, 8 април 2021 г.

Много вкусни домашни хлебчета!

От тези продукти стават 2 хлебчета. 
 Продукти 
 200 мл.- затоплено прясно мляко, 
 2бр. -яйца, 
 2 с.л.- пълни кисело мляко, 
 4 с.л.-олио, 
 1 с.л.-захар, 
 1 ч.л.- пълна сол, 
 7 гр. -суха мая,или 1/2 кубче жива,
 +,- 600гр.- брашно за меко тесто 
 олио или масло за мазане на пластовете 
 Приготвяне 
 Всички продукти омесих на меко тесто. 
 Разделих на 2 части. 
 Всяка част оформих на топка и леко разтеглих на правоъгълници. 
 Намазах с олио навих на руло и едното сложих във форма за кекс, другото във малка кръгла,тавичка които покрих предварително със хартия за печене. 
 Тази във правоъгълната хорма нарязах отгоре с нож . 
Това във кръглата форма назточих на правоъгълник намазах с олио/може и масло/ разрязах по дължина нацяло рулота и двете части го навих на охлюв във кръглата тавичка. 
Оставих да втасат за около 30 мин. във фурната на 50 градуса,покрит с хавлия. 
 Пекох на 200 градуса докато се зачерви коричката. 
 Много вкусен, мек,пухкав.... хубавото на този хляб е,че не се рони и със дни си остава,мек !!!
Може  да сложите сиренце, преди да навиете рулото и ще стане тутманик.
Също така и чубрица ,саламче,кашкавалче,каквото се сетите и тогава навивате хлебчето.
 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
Ако Ви харесват моите рецепти , може да ме следите и във Facebook 
 Също така и в Instagram 
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация! 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар