Продукти
брашно - 650 гр.
захар - 350 г
мед - 90 - 100 г
масло - 70 г
яйца - 3 бр. на стайна температура
сода - 2 ч.л. бикарбонат
сметана - 600 мл течна животинска
сметана - 500 г заквасена
ванилия - 2 пакетчета
сладко от вишни
Приготвяне
Смесете в съд на водна баня на котлона яйцата, меда с 1 ч.ч. захар и маслото.
Бъркайте непрекъснато, докато обемът се увеличи двойно или тройно.
Добавете содата и брашното и снемете от котлона - трябва да се получи гладко и твърдо тесто. Оставете го на хладно място (не в хладилник) за половин час да почине.
След това разделете тестото на 6 части и ги разточете на еднакви по големина тънки кори.
Всяка кора се изпича до златисто, като преди това добре се надупчва по повърхността с вилица. Запазете трохите, които остават от блатовете за покриване на тортата.
За крема разбийте течната сметана с останалата захар и ванилията.
Отделно разбийте заквасената сметана и я разбъркайте към другата внимателно.
Оставете сметановия крем в хладилника за 5-10 минути.
Слепете блатовете с крем и по желание между някои слагайте по малко сладко от вишни.
За да стане равномерно разпределение, най-добре използвайте форма с отлепящи се страни, докато сглобявате тортата.
Оставете на хладно да стегне за кратко и след това освободете от формата и намажете равно и гладко с крем цялата торта.
Цялата торта се покрива плътно със смесени и смлени трохи от блатовете и орехи.
Селската френска торта се поднася, след като е престояла един ден в хладилника.
Рецептата е взаимствана по тази рецепта , също така е и копирана, за да не се губи оригинала.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар