Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

вторник, 27 април 2021 г.

✨ Френска селска торта на Вики ✨

Бабиното пораснало момиче за първи път направи сама торта(и то най трудната)за рожденият ден на баща и . За това веднага я публикувам, за да видите, че моята отмяна си я бива и то много! Аз не съм се решила до сега да направя тази трудоемка торта, а тя се е справила ПЕРФЕКТНО! ВЕЧЕ ЗНАМ,ЧЕ БЛОГА МИ ЩЕ Е В ДОБРИ РЪЦЕ!Обичам те бабче! А на зет ми му пожелавам, вечно здраве,безкрайно щастие и късмет! 

 Продукти 
брашно - 650 гр. 
захар - 350 г 
мед - 90 - 100 г 
масло - 70 г 
яйца - 3 бр. на стайна температура 
сода - 2 ч.л. бикарбонат 
сметана - 600 мл течна животинска 
сметана - 500 г заквасена 
ванилия - 2 пакетчета 
сладко от вишни 

 Приготвяне 
Смесете в съд на водна баня на котлона яйцата, меда с 1 ч.ч. захар и маслото. 
Бъркайте непрекъснато, докато обемът се увеличи двойно или тройно. 
 Добавете содата и брашното и снемете от котлона - трябва да се получи гладко и твърдо тесто. Оставете го на хладно място (не в хладилник) за половин час да почине. 
След това разделете тестото на 6 части и ги разточете на еднакви по големина тънки кори. 
Всяка кора се изпича до златисто, като преди това добре се надупчва по повърхността с вилица. Запазете трохите, които остават от блатовете за покриване на тортата. 
 За крема разбийте течната сметана с останалата захар и ванилията. 
Отделно разбийте заквасената сметана и я разбъркайте към другата внимателно. 
Оставете сметановия крем в хладилника за 5-10 минути. 
 Слепете блатовете с крем и по желание между някои слагайте по малко сладко от вишни. 
За да стане равномерно разпределение, най-добре използвайте форма с отлепящи се страни, докато сглобявате тортата. 
Оставете на хладно да стегне за кратко и след това освободете от формата и намажете равно и гладко с крем цялата торта. 
 Цялата торта се покрива плътно със смесени и смлени трохи от блатовете и орехи. 
Селската френска торта се поднася, след като е престояла един ден в хладилника.
Рецептата е взаимствана по тази рецепта ,  също така е и копирана, за да не се губи оригинала.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
Ако Ви харесват моите рецепти , може да ме следите и във Facebook 
 Също така и в Instagram 
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация! ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар