Благодаря Инче ,много вкусен стана!
Продукти
6 яйца
800 мл – 1 л прясно мляко
1 ч. ч. захар
щипка сол
0,1 г ванилия (1 пакетче)
Приготвяне
Отделят се белтъците от жълтъците.
Белтъците се разбиват на пяна с щипка сол. След това към тях се добавят постепенно 2 пълни с. л. захар и продължават да се разбиват, докато се образува твърд сняг.
Отделя се 1 чаша от млякото.
Останалото мляко и захар кипват на огъня.
Със супена лъжица се изрязват топки от разбитите белтъци и с помощта на друга лъжица, една по една, се пускат в къкрещото мляко. Топките се обръщат след около половин минута, леко да се втвърдят и сварят от двете страни, изваждат се с решетъчна лъжица, отцеждат се и се нареждат на разстояние в леко наклонена тава. Докато врат, топките се надуват. След като се извадят, леко спадат.
Млякото, в което са врели белтъците се прецежда. Връща се на огъня да заври, след което огънят се намалява на слаб.
Жълтъците се разбиват и се разреждат с отделената чаша прясно мляко. Наливат се на тънка струя в прецеденото мляко при непрекъснато разбъркване с тел. Не трябва да се допуска да заври, за да не се пресече. След като кремът се сгъсти, се отстранява от огъня и се ароматизира с ванилията.
Разпределя се в купички (чаши). Върху охладения крем се поставят снежни топки и се поднасят.
Като украса или допълнение – стръкче мента; да се залеят с малко топинг; плод от някакво сладко – череши, вишни; кокосови стърготини; шоколадови или цветни пръчици и пр. Въпрос на фантазия и подръчни продукти!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар