250 мл- хладка вода
20 гр - мая, или 7гр.-суха
1/2 ч. л.- сол
1 с. л.- кисело мляко
30 гр.- краве масло /може и олио-30мл./
около
500 гр.- брашно
сирене за плънка и масло за намазване
Начин на приготвяне:
Активирам маята в топлата вода със захарта и 2-3 супени лъжици брашно.
Останалото брашно пресявам, правя кладенче слагам млякото, активираната мая, солта .
Замесвам меко, не лепящо тесто.
Разделям го на 7-8 топки и ги оставям да почиват около 20-30 минути.
Всяка топка разточвам върху набрашнена повърхност, намазвам с масло и поръсвам с натрошено сирене.
Навивам на руло.
Тогава,рулото навих на охлюв.
Разточих охлюва на тънка 1см. кора
Така подготвих всички гюзлеми и оставих настрана завити с кърпа да почиват.
После изпекох на умерен огън върху грил тиган, който предварително се маже със олио.
Когато са готови ги мажа със масло ,докато са още топли.
Много са лесни, защото като си омеся тестото от предишният ден или го изкарам от фризера(така си правя тесто и си го разделям на порции за две гюзлеми и стои във фризера..когато искам да правя го изкарвам от вечерта и на сутринта е готово за разточване) и стават много бързо ,а вкуса им е неповторим! ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Много са лесни, защото като си омеся тестото от предишният ден или го изкарам от фризера(така си правя тесто и си го разделям на порции за две гюзлеми и стои във фризера..когато искам да правя го изкарвам от вечерта и на сутринта е готово за разточване) и стават много бързо ,а вкуса им е неповторим! ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриване