Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

сряда, 25 октомври 2023 г.

✨ ВКУСНА, ТУРШИЯ В БИДОН БЕЗ ПРЕТАКАНЕ ✨

Рецептата е на Рена Петкова и това ме заинтригува, че като я наложиш вече нищо не я правиш, нито я претакаш ,и не се занимаваш повече с нея.Наистина ни стана любима! 
Направо Ви копирам нейният пост за да не губим оригинала. 

 Здравейте, приятели,ето че дойде ред и на моята най -любима туршия,а тези от вас, които ще ми се доверят,сигурна съм, ще я впишат в графа "любими"

Продукти:
 6 кг - зеленчуци по избор 
връзка целина, 
зърна чер пипер,
бахар, 
няколко листа дафинов лист, 
няколко скилидки чесън 
Марината:
4 чаени чаши- захар (може и 3чаши) 
1 чаена чаша- сол 
1 чаена чаша - олио (може и без олио) 
4 чаени чаши- оцет 
9 чаени чаши - вода, като в последната се добавя 1 супена лъжица- натриев бензоат 

Нарязаните зеленчуци и подправките, наредих в бидона.
Всичко от маринатата, по реда,  както са написани продуктите,  изсипваме в бидончето.
Затваряте бидончето и никакви грижи повече. 
 Не се стряскайте, че саламурата не покрива зеленчуците,така е само в началото,после ще видите как постепенно те потъват и започва да ухае невероятно. 
 По късно,когато сте похапнали стабилно от туршийката,спокойно можете да си добавите зеленчуци в същата саламура и получавате втора доза вкусотия, като вече добавям и други....зеле,зелени домати,гулия и каквото се сетя 😋 Добър апетит! 

  Аз сложих в бидона /20 литров/ 2 дози, общо 12кг.- зеленчуци: 
 3,500кг- карфиол 
 3,500кг- зеле 
2кг.- моркови 
2кг.- зелени домати 
1кг.- камби 
 2 връзки - целина, 
 зърна - чер пипер, 
бахар, 
 няколко листа- дафинов лист, 
 1глава- чесън 

мярката на чаената чаша - 225мл. 
8 чаени чаши - захар (може да намалите захарта) 
2 чаени чаши - сол 
2 чаени чаши - олио (може и без олио) 
8 чаени чаши - оцет 6% 
18 чаени чаши - вода, като в последните се добавя 2 супена лъжица - бензоат /от аптеката се купува/ 

Нарязаните зеленчуци и подправките, наредих в бидона.
Всичко от маринатата, по реда,  както са написани продуктите,  изсипваме в бидончето.
Не се стряскайте, че саламурата не покрива зеленчуците,така е само в началото,после ще видите как постепенно те потъват и започва да ухае невероятно. 
Затваряте бидончето и никакви грижи повече. 
 По късно,когато сте похапнали стабилно от туршийката,спокойно можете да си добавите зеленчуци в същата саламура и получавате втора доза вкусотия, като вече добавям и други....зеле,зелени домати,гулия и каквото се сетя 😋 
 След два дена зеленчуците ще са потънали и аз разбърках зеленчуците ,след още два дни отново разбърках , ЗА ДА СЕ РАЗПРЕДЕЛИ БЕНЗОАТА НАВСЯКЪДЕ. 
Да уточня,нарязвате зеленчуците,слагате подправките и просто добавяте една по една чашите,захар,сол,оцет,олио,вода....НЕ се вари предварително.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар