Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

четвъртък, 12 октомври 2023 г.

Сарма-баница от прясно зеле ☆

ПРОДУКТИ: 
1 зелка- прясно зеле 
500гр.-кайма 
1-2бр- кромид 
1ч.ч.- ориз 
червен пипер но не много , 
черен пипер, 
малко кимьон, 
джоджен 
1с.л.- доматено пюре 
олио повечко ,че носят на мазнина 

 ПРИГОТВЯНЕ: 
Попарих във вода и сол зелето докато омекнат листата.
Отделно в тенджерка, сложих всичките продукти,кайма, кромид, ориз, червен пипер но не много,черен пипер,малко кимьон и джоджена ,може на сурово всичко може и   /или леко ги запържете- кромида,каймата, ориза леко да се свари с малко водичка/(стават и по двата начина). 
Оставих да отдъхне сместа. 
Листата от зелката ги разделих по отделно да са цели. изрязах дебелите корени с ножче.
 Вземах от сместа, слагах в целият зелев лист и завих на дълга сармичка.
Нареждат се в тава на дъното с олио. 
Сипах разбитото с 100мл.- вода, доматено пюре, наръсих и олио.
Сложих във фурната със алуминиева фолио отгоре. 
Включих на по силно и като завря, намалих само да къкрят. 


Когато са готови,се маха фолиото и се запичат.
ТУК ВИ ПРЕДЛАГАМ ВИДЕО НА НЕЩО ПОДОБНО, ВИЖТЕ ГО. 

 ТОВА Е ПРЕВОДА ОТ ВИДЕОТО 
⭐️ Зелеви сарми 
⭐️1 средно голяма зелка 
⭐️300 грама мляно месо 
⭐️1 чаена чаша ориз 
⭐️1 голяма глава лук, 
4-5 скилидки чесън 
⭐️Щипка магданоз 
⭐️1 малка червена чушка, 
1 домат 
⭐️1 супена лъжица паста от домати и чушки 
⭐️Половин чаена чаша зехтин, 
1 супена лъжица сироп от нар 
⭐️1 чаена лъжичка сол, 
1 чаена лъжичка кимион, 
червен прах и люта чушка 

ЗА СОСА; 
⭐️ Разтопете 1 супена лъжица масло. 
Добавете 1 супена лъжица черен пипер и запържете. 
Добавете 2 чаши вода и сол и разбъркайте. 
⭐️Средната част на цяла зелка се отстранява. 
Поставя се във вряща вода в голяма тенджера. 
След като се обърне на другата страна. 
Вари се 3–4 минути. Листата се отстраняват лесно. 
⭐️Плънката е за половината зелка. 
Запазих половината за обвивки със зехтин. 
⭐️ Завих зелевите листа както на истинското видео. 
Подредих ги в тавата все едно правя баница. 
Добавих соса. 
Покрих с мокра хартия за печене и пекох във фурната на 190 градуса за 40 минути.
Разбрах че ще отнеме малко повече време за печене.
Извадих от фурната и сложих на котлона.
Продължих да го пека във фурната. 
Можете да направите същото, да нарежете дългите парчета на 3 на 4 и да ги сготвите в тенджера като обикновена плънка. 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар