1 зелка- прясно зеле
500гр.-кайма
1-2бр- кромид
1ч.ч.- ориз
червен пипер но не много ,
черен пипер,
малко кимьон,
джоджен
1с.л.- доматено пюре
олио повечко ,че носят на мазнина
ПРИГОТВЯНЕ:
Попарих във вода и сол зелето докато омекнат листата.
Отделно в тенджерка, сложих всичките продукти,кайма, кромид, ориз, червен пипер но не много,черен пипер,малко кимьон и джоджена ,може на сурово всичко може и /или леко ги запържете- кромида,каймата, ориза леко да се свари с малко водичка/(стават и по двата начина).
Оставих да отдъхне сместа.
Листата от зелката ги разделих по отделно да са цели.
изрязах дебелите корени с ножче.
Вземах от сместа, слагах в целият зелев лист и завих на дълга сармичка.
Нареждат се в тава на дъното с олио.
Сипах разбитото с 100мл.- вода, доматено пюре, наръсих и олио.
Сложих във фурната със алуминиева фолио отгоре.
Включих на по силно и като завря, намалих само да къкрят.
ТОВА Е ПРЕВОДА ОТ ВИДЕОТО
⭐️ Зелеви сарми
⭐️1 средно голяма зелка
⭐️300 грама мляно месо
⭐️1 чаена чаша ориз
⭐️1 голяма глава лук,
4-5 скилидки чесън
⭐️Щипка магданоз
⭐️1 малка червена чушка,
1 домат
⭐️1 супена лъжица паста от домати и чушки
⭐️Половин чаена чаша зехтин,
1 супена лъжица сироп от нар
⭐️1 чаена лъжичка сол,
1 чаена лъжичка кимион,
червен прах и люта чушка
ЗА СОСА;
⭐️ Разтопете 1 супена лъжица масло.
Добавете 1 супена лъжица черен пипер и запържете.
Добавете 2 чаши вода и сол и разбъркайте.
⭐️Средната част на цяла зелка се отстранява.
Поставя се във вряща вода в голяма тенджера.
След като се обърне на другата страна.
Вари се 3–4 минути. Листата се отстраняват лесно.
⭐️Плънката е за половината зелка.
Запазих половината за обвивки със зехтин.
⭐️ Завих зелевите листа както на истинското видео.
Подредих ги в тавата все едно правя баница.
Добавих соса.
Покрих с мокра хартия за печене и пекох във фурната на 190 градуса за 40 минути.
Разбрах че ще отнеме малко повече време за печене.
Извадих от фурната и сложих на котлона.
Продължих да го пека във фурната.
Можете да направите същото, да нарежете дългите парчета на 3 на 4 и да ги сготвите в тенджера като обикновена плънка.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар