600гр.- настъргани моркови на ситното ренде
600гр.-сини сливи, нарязани на парчета
3бр.- ябълки, нарязани на парчета
1кг.- захар
1с.л.- ябълков пектин
на върха на ч.л.- лимонена киселина
пръчка канела
Приготвяне
В тенджера в която ще варя сладкото, сложих морковите,ябълките,сливите и поръсих със захарта.
Най добре е вечерта да се поръсят и да се остави така цяла нощ, плодовете да си пуснат сока.
Варих на среден огън, докато се сгъсти хубаво, сиропа и да са сварени плодовете./почти да няма, сироп /
Преди да го извадя му сложих пектина разбъркан в 3с.л. захар. канелената пръчка и енергично разбърках.
Сложих и на върха на чаена лъжичка лимонена киселина.
Варих още 10 мин.
Тогава пасирах с пасатора.
Готовият мармалад го налях още топъл в бурканчета и обърнах с капачката надолу.
НЕ ГО СТЕРИЛИЗИРАМ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар