Продукти за 4 бурканчета
1 кг- настъргани моркови на ситното ренде 1кг.- захар
2ч.ч.-вода
1с.л.- ябълков пектин
на върха на ч.л.- лимонена киселина
пръчка канела
В тенджера в която ще варя сладкото, сложих морковите, захарта и водата.
Варих на среден огън, докато се сгъсти сиропа и да са готови морковите.
Преди да го извадя му сложих пектина разбъркан в 3с.л. захар. канелената пръчка и енергично разбърках.
Сложих и на върха на чаена лъжичка лимонена киселина.
Варих още 10 мин.
Готовото сладко го налях още топло в бурканчета и обърнах с капачката надолу.
НЕ ГО СТЕРИЛИЗИРАМ!
Много вкусно сладко се получи.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар