Иначе за тези които са на диета и се хранят здравословно е много полезна.
Ето и рецептата.
За супата
Месо пилешко, бяло по принцип без кожа се слага да се свари с малко сол.
Сложете и зеленчуци по избор да се сварят със месото .
Аз сложих морков,един кромид,гъби,и елдата .
Сложих и две с.л.- зехтин.
Когато беше готово отстраних от огъня и застроих с 2с.л.-кисело мляко и яйце.
Сервирах с накълцан магданоз.
Здравче,и аз като твоите хора прескачам супата и право при питките-невероятни са!Поздравление,миличка!
ОтговорИзтриванеХубав ден-целувки!
Целувки и от мен Живе! Благодаря!
ИзтриванеЗдравче, ако не дойде краят на света, минавам на диетични чорбички, но преди да се разбере......давай питките.
ОтговорИзтриванеАма пък хубави ти стават !!!
Да ти е спорна и много приятна седмицата преди Коледа!
Вили моята слабост са хляба и питките нали знаеш че баба обича с тесто да си играе хахахаха
ИзтриванеЦелувки мила!
Здравче чудни са и хлябчето и питката.А супичката бих я опитала ,елда така и не съм виждала, нямам идея какъв вкус.Хубав неделен ден Здравче!
ОтговорИзтриванеТанче Елдата също се казва и Греча и е много полезна за организма. Прилича на ориз но е като малки пирамидки .На вкус не е нещо което да те грабне но пък за организма е невероятна.
ИзтриванеПрекрасен ден и на тебе миличка!
Зиче, за мен от супичката ако може, че не съм опитвала такава- вкусна ми изглежда! Питката е ясна, то при теб питките са разкош винаги! Много весели човечета си сложила в блога:)
ОтговорИзтриванеКатенце супичката си я хапвам аз другите ако щат то не че често я правя но когато бях на диета, моя си някаква,:) все си готвех с Елда разни неща.
ИзтриванеПитките са наистина страхотни на вкус опитай.;)
Целувки и прегръдки от мен!
Зиче, ни е с елдата не се разбрахме, подбутвам супичката, но от питката ако може двойно парченце;)
ОтговорИзтриванеХубава неделя!
Мйхче и тройно парче си чупни има за всички а като свърши пак ще направя.:)))
ИзтриванеПрегръдки!
Чудна супичка, не съм яла от елда, но знае ли се:) А пичка не отказвам!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Траянче.
ИзтриванеПоздрави!
Перфектно, колкото повече народ пропуска супето, толкова повече ще има за мене :))
ОтговорИзтриванеЗиче, ще пробвам аз това тесто, щом го препоръчваш, че за наближаващите празници питки си трябва на трапезата.
Усмихната нова седмица :)
Федорче, няма да съжаляваш за тестото уникално е и много вкусно. Ще чакам да се похвалиш!
ИзтриванеПрекрасна седмица и на теб !
От супата именячката да остави и за мен! ")))
ОтговорИзтриванеЗдравче, и трите предложения са много апетитни!
Прегръдки!
Еха, и аз си отчупвам от разкошната пита, но и от супичката бих хапнала! :) Сърдечни поздрави! :) Хубава и уютна вечер! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря Дани !
ИзтриванеСтрахотен ден днес!
хайде и аз да оставя по още една порция за любителите на супичка,но ще си взема двойна порция от питката :))
ОтговорИзтриванемного са сладки тези клатушкащи се сладури!!!
Прегръдки и прекрасна седмица мила
Чупвай питка ,че не останаааа :)))))))
ИзтриванеПрегръщам те Мимка!
и аз не знам какво е елда, но за питките, всичко давам:)!Отдавна съм те обявила за царица на питкомесенето!Хубава предпразнична седмица,Здравче!
ОтговорИзтриванеЗабравих да кажа за новата картинка - много е хубава:)!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Сонче !Ти си майсторица тъй че замеси една питка и това е ,ще ви хареса със сигурност!
ИзтриванеСЪРДЕЧНИ ПРЕГРЪДКИ!
Зиче,елда не съм опитвала,но като гледам апетитната супичка с удоволствие бих пробвала!За питките нямам думи,там си ненадминат майстор!
ОтговорИзтриванеПоздравления за топлата и уютна публикация,подейства ми чудесно в студения и мъглив ден!
Прегръщам те и ти желая приятна седмица!
Мире не сме и свикнали на Елдата и за това аз в продължение на 6 месеца я ядох и и свикнах на вкуса ,защото е малко по особен.
ИзтриванеАма нали казват че е полезна и аз да не се мина случайно:)))
Не трябваше да ям ориз(а много обичам) и това беше заместителя ,та за това проядох :)
Прегръщам те и аз!
Аз съм сигурна, че ще е много вкусна супичката.
ОтговорИзтриванеНе съм опитвала елда, но обичам различни зърнени култури.
Хлебчетата както винаги са перфектни!
Поздрави :)
Ели ,както казах и в предишните коментари ,че Елдата е заместител на ориза и е със специфичен вкус ,но се свиква.
ИзтриванеПоздрави и хубав ден !
Зиче, у нас трудно пробиват супите на кулинарния фронт, защото им се мръщят, но аз обичам :)
ОтговорИзтриванеИ понеже не успях нещо да открия как да ти пиша "лично" по моето питане ще си изкажа въпросът относно месенето тук :) Понякога ми се случва след като сложа всички продукти в брашното (втасала мая, яйца, мляко, сол и т.н според рецептата)и започна да замесвам (на ръка) да се получи нещо като "пресичане"... тестото става твърдо и на пластове и много трудно се събира ... не е меко и еластично, а след изпичане е ронливо... Няколко пъти ми се е случвало и не знам на какво се дължи това ... и не е от рецептата, защото първият път всичко е ок и става супер питка, а следващият е провал ... ако ти хрумва къде греша споделия :) Благодаря ти мила, предварително! Прегръдки!
Габи ,извини ме за закъснелият отговор, но много работа ми се събра напоследък.
ИзтриванеСпоред мен омесваш твърдо тесто и за това така се получава.
Аз не втасвам маята направо я разтварям в топла водичка и сипвам.
Когато си направя кладенче (понякога и в голяма купа меся)слагам всички продукти и започвам да взимам по малко от ръбчетата брашно и като видя че тестото се събере НО да е меко отстранявам останалото брашно и започвам да меся като прибавям по малко от него за доомесването му.
Брашното ако не ти е хубаво също може да се получат такива издънки ,не всякое брашно става за месене. Аз използвам напоследък на София МЕЛ класик и другите са им хубави също.
Брашното никога не може да се даде точно колко ще поеме ,зависи от това колко течност поема и също така от гъстотата на другите продукти като мляко яйца и т.н....
Когато се меси тесто най важното е по малко да се слага (добавя) брашно хубаво да се омеси да поеме и тогава пак да се слага . Ако наведнъж омесиш всичките продукти с брашното става по този начин който описваш. Брашното по малко смесвай и като видиш че е мекичко и се е събрало добавяй по малко до желаната мекота.
Дано да съм помогнала ако има нещо питай .
Във ФБ съм Здравка Николова намери ме .
Прегръдки и опитай тази питка в този коментар става страхотна но доста месене иска:)))