Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

събота, 5 януари 2019 г.

Сладка каша от брашно -автентична рецепта



За пореден път правя рецептата от блога "Добър апетит с Peych"!
Искам да ви кажа ,че тази стара рецепта с нищо не отстъпва от сега правените кремчета,а е толкова елементарна.
Ванка,благодаря отново за невероятната,бърза и хубава рецепта.
Обичам го твоят блог...:)
Предлагам ви я направо от извора ,защото не обичам такива автентични рецепти да се изопачават!
Ето я 1:1 рецептата от блога на Иван Пейчев!

Продукти: 
1 и 1/3 ч.ч. /200мл./ бяло брашно,
500 мл вода,
1 ч.ч. захар,
1 ванилия,
2 с.л. мед,
30 г краве масло.

Начин на приготвяне:
Предварително се приготвя сироп от водата, захарта, меда и ванилията.
Вари се около 10 мин. на умерена температура и се оставя да изстине, но не напълно, а да е леко топъл.
В тенджера /тиган/ с дебело дъно на умерена температура се запича пресятото брашно докато покафенее леко.
Бърка се постоянно.
После постепенно заливаме с топлия сироп, бъркайки с телена бъркалка, да не се получат бучици.
Бърка се до гладка смес и леко сгъстяване.
Прибавя се маслото и отново се бърка до еднородна смес.
Отнема се от огъня.
Разпределя се в чинийки /чашки/ и оставя да изстине няколко часа на студено да стегне.
Може да се пропусне тази процедура и да се консумира непосредствено след изстиването – около 20 мин.




Може да се ползва и за въглехидратен ден /греховна вечеря/на 90 дневната диета

~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

2 коментара:

  1. За много години, Здравче! Да е сладка Новата година и пълна с вдъхновения! Чудесна каша. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесен десерт Здравче, при това много лесен.Изглежда прекрасно, да ти е честита Новата 2019 година !
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване