Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

четвъртък, 14 януари 2021 г.

БУГАЦА


Гръцка баница с домашен млечен крем. 
Вики ,моята внучка във Франция я направи тази баница и са я харесали, много.
Само нишестето е пшеничено и шоколад ,защото там са имали такова и за това е кафяв крема.
Опитайте ще Ви хареса и на вас!

Продукти
400 гр-кори фини (около 12 - 13 кори),
125гр.-масло

Продукти за крема 
 1 л - прясно мляко 
 200 гр.- захар 
2с.л.- брашно 
4с.л.- нишесте царевично
3бр.- яйца .
ванилия 
За поръсване пудра захар и канела.

Начин на приготвяне
Правя си първо крема.
Отделям една чаша от прясното мляко и другото го слагам в тенджерка на котлона да завира.
200 гр.- захар ,2с.л.- брашно ,4с.л.- нишесте ,3бр.- яйца ,ванилия 
настъргана лимонова кора ги обърквам на кашичка с отделената чаша мляко.
Когато заври млякото сипвам сместа и бъркам енергично докато се сгъсти крема.
Отстранявам крема,настрани.
В тавичка нареждам една кора ,мажа със  маслото  слагам другата кора мажа със маслото и така 6бр. кори. НЕ МАЧКАЙТЕ КОРИТЕ трябва да са бухнали не сплеснати една в друга.
Тогава изсипвам крема
Върху него започвам да редя останалите кори по същият начин както и долните.
Намазвам отгоре корите с масло.
Пече се на 200 градуса с вентилатор за 30 минути.
Да ви е сладко.

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
Ако Ви харесват моите рецепти , може да ме следите и във Facebook 
 Също така и в Instagram 
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация! 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар