Гръцка баница с домашен млечен крем.
Вики ,моята внучка във Франция я направи тази баница и са я харесали, много.
Само нишестето е пшеничено и шоколад ,защото там са имали такова и за това е кафяв крема.
Опитайте ще Ви хареса и на вас!
Продукти
400 гр-кори фини (около 12 - 13 кори),
125гр.-масло
Продукти за крема
1 л - прясно мляко
200 гр.- захар
2с.л.- брашно
4с.л.- нишесте царевично
3бр.- яйца .
ванилия
За поръсване пудра захар и канела.
Продукти
400 гр-кори фини (около 12 - 13 кори),
125гр.-масло
Продукти за крема
1 л - прясно мляко
200 гр.- захар
2с.л.- брашно
4с.л.- нишесте царевично
3бр.- яйца .
ванилия
За поръсване пудра захар и канела.
Начин на приготвяне
Правя си първо крема.
Отделям една чаша от прясното мляко и другото го слагам в тенджерка на котлона да завира.
200 гр.- захар ,2с.л.- брашно ,4с.л.- нишесте ,3бр.- яйца ,ванилия
настъргана лимонова кора ги обърквам на кашичка с отделената чаша мляко.
настъргана лимонова кора ги обърквам на кашичка с отделената чаша мляко.
Когато заври млякото сипвам сместа и бъркам енергично докато се сгъсти крема.
Отстранявам крема,настрани.
В тавичка нареждам една кора ,мажа със маслото слагам другата кора мажа със маслото и така 6бр. кори. НЕ МАЧКАЙТЕ КОРИТЕ трябва да са бухнали не сплеснати една в друга.
Тогава изсипвам крема
Върху него започвам да редя останалите кори по същият начин както и долните.
Пече се на 200 градуса с вентилатор за 30 минути.
Да ви е сладко.
Ако Ви харесват моите рецепти , може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар