100 мл.- вода
70 мл.- оцет,
100 мл.-олио ,
1 ч.л.-сол
1 ч.л.-захар,
2 - 3 скилидки чесън ,
мащерка,
дафинов лист - 2 бр.,
черен пипер - на зърна,
морков,
копър,
магданоз
Измих хубаво, гъбата.
Кладницата ми беше голяма и я накъсах на по малки парчета.
Бланширах гъбата за 20 мин. в подсолена вода, и веднага измих в студена вода.
В тенджерка прибавих, всички съставки /без чесъна ,моркова и зелениите/ да заврат и тогава добавих гъбите.
Варя още 10 мин. на тих огън.
Разпределих в бурканчета, докато са горещи, като добавям другите съставки чесън морков, зелении и от саламура в която вряха гъбите.
Затворих и обърнах бурканите, без да заварявам.
Страхотна,вкусна, маринована кладница се получи.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти , може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Олиото също ли се слага във водата за маринатата? Тони
ОтговорИзтриванеДА
Изтриване