Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

вторник, 5 януари 2021 г.

Маринована кладница







Рецептата е за 500 гр.- кладница: 
100 мл.- вода 
70 мл.- оцет, 
100 мл.-олио , 
1 ч.л.-сол 
1 ч.л.-захар, 
2 - 3 скилидки чесън  , 
 мащерка, 
 дафинов лист - 2 бр., 
 черен пипер - на зърна, 
 морков, 
 копър, 
 магданоз

Измих хубаво, гъбата.
Кладницата ми беше голяма и я накъсах на по малки парчета.
Бланширах гъбата за 20 мин. в подсолена вода, и веднага измих в студена вода.
В тенджерка прибавих, всички съставки /без чесъна ,моркова и зелениите/ да заврат и тогава добавих  гъбите. 
 Варя още 10 мин. на тих огън.
 Разпределих в бурканчета, докато са горещи, като добавям другите съставки чесън морков, зелении и от саламура в която вряха гъбите. 
 Затворих и обърнах бурканите, без да заварявам. 
 Страхотна,вкусна, маринована кладница се получи.



”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
Ако Ви харесват моите рецепти , може да ме следите и във Facebook 
 Също така и в Instagram 
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация! 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар