Най-много ми хареса начинът им на приготвяне - бъркат се за 5-мин.- слагаш тавата вечерта и на сутринта те чака приятна изненада за вкусно започване на деня!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
2- белтъка
100 гр.- захар
150 гр.- ядки (орехи, лешници или бадеми)/аз сложих орехи/
150 гр.- ситно нарязан шоколад или шоколадови капки няма значение какъв ще е шоколада/аз сложих 100гр черен шоколад/
1 пакетче ванилова захар или есенция (бадемова или ромова)
1 щипка сол
Вечерта преди лягане включих фурната на 180º
Разбих белтъците на твърд сняг с щипка сол.
Постепенно започнах да добавям захарта и продължих да разбивам, трябва да се получи лъскава и твърда маса.
Счуках орехите на не много ситно , шоколада го нарязах с ножа и внимателно ги разбърках с белтъка, добавих и ванилията и обърках леко със шпатулата.
Покрих с хартия за печене тавата от фурната и с голяма пълна,лъжица сипвах купчинки от белтъците.
Не се старайте да са с правилна форма, чарът им е в небрежността.
Не се надуват само леко се разливат,за това оставете малко разстояние между тях,за да не залепнат.
Най-важният момент:
изключих фурната, сложих тавата вътре и си легнах.
На сутринта сладките бяха готови.
Вие можете и през деня да си ги опечете, стига да ги "забравите" за поне 4 часа в изключената фурна, без да я отваряте.
Оставете ги на табличка, без да ги завивате или да ги слагате в кутии да са затворени.
Когато се извадят от фурната внимавайте като ги отлепвате ,ползвайте шпатула, защото са много крехки.Когато постоят на табличката, изсъхват още и стават като "каменни" и още по хубави.
Как се правят, стъпка по стъпка вижте във блога на Ани от където взаимствах рецептата.
Невероятно вкусни станаха.
Безкрайни благодарности Ани,за прекрасната рецепта!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар