Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

сряда, 13 януари 2021 г.

Домашна баница със праз и пилешко месо




Продукти за тестото 
250 мл- хладка вода 
 20 гр - мая, или 7гр.-суха
 1/2 ч. л.- сол 
 1 с. л.- кисело мляко 
 30 гр.- краве масло /може и олио-30мл./
 около 500 гр.- брашно 

За плънката 
4-5бр.- праз, нарязан на ситно
2бр.-  цели пилешки бутчета ,предварително сварени
4-5с.л.- олио
1ч.л.- чубрица
2с.л.- настъргани домати
1ч.л.- червен пипер
сол

 Начин на приготвяне: 
 Изсипах брашното в тава и направих кладенче, в което добавих предварително смесените мая, вода, кисело мляко, сол и  кравето масло. 
 Замесих меко тесто и го разделих на 4-5 равни топки. 
Покрих с кърпа и оставете да починат 15-20 минути. 
 През това време направих плънката:
Накълцах на ситно праза.
После обезкостих сварените бутчетата и ги накълцах на много ситно.
В тиган със олиото запържих праза да омекне ,тогава прибавих месото и него леко позапържих.
Прибавих доматите,червеният пипер и 2-3 мин. бърках на котлона.
Накрая осолих и поръсих чубрицата като хубаво обърках.
Тестото вече беше готово.
Разточих тестото на тънки кори и върху тях ръсих по малко от плънката.
 Навивах корите на руло и ги слагах в тавата.


 
Покрих отново с кърпа и оставете баницата да почине 15 минути. 
 Отгоре намазах баницата с малко мазнина и я сложих да се пече в предварително загряна фурна до 200˚. 
 Щом коричката стана златиста, извадих баницата от фурната, намазах я с малко масло и покрих с кърпа. 

  






”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
Ако Ви харесват моите рецепти , може да ме следите и във Facebook 
 Също така и в Instagram 
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация! 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

2 коментара: