250 мл- хладка вода
20 гр - мая, или 7гр.-суха
1/2 ч. л.- сол
1 с. л.- кисело мляко
30 гр.- краве масло /може и олио-30мл./
около 500 гр.- брашно
За плънката
4-5бр.- праз, нарязан на ситно
2бр.- цели пилешки бутчета ,предварително сварени
4-5с.л.- олио
1ч.л.- чубрица
2с.л.- настъргани домати
1ч.л.- червен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Изсипах брашното в тава и направих кладенче, в което добавих предварително смесените мая, вода, кисело мляко, сол и кравето масло.
Замесих меко тесто и го разделих на 4-5 равни топки.
Покрих с кърпа и оставете да починат 15-20 минути.
През това време направих плънката:
Накълцах на ситно праза.
После обезкостих сварените бутчетата и ги накълцах на много ситно.
В тиган със олиото запържих праза да омекне ,тогава прибавих месото и него леко позапържих.
Прибавих доматите,червеният пипер и 2-3 мин. бърках на котлона.
Накрая осолих и поръсих чубрицата като хубаво обърках.
Тестото вече беше готово.
Разточих тестото на тънки кори и върху тях ръсих по малко от плънката.
Навивах корите на руло и ги слагах в тавата.
Покрих отново с кърпа и оставете баницата да почине 15 минути.
Отгоре намазах баницата с малко мазнина и я сложих да се пече в предварително загряна фурна до 200˚.
Щом коричката стана златиста, извадих баницата от фурната, намазах я с малко масло и покрих с кърпа.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти , може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Страхотна е!
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Веси!
Изтриване