400мл.- топла вода
2с.л.- кисело мляко
1с.л.- сухо мляко
1бр.- яйце
4с.л.- олио
2ч.л- сол
1с.л.- захар
1 кубче- мая
+- 1кг.- брашно
Приготвяне
Всичко омесих .
Прибавете още брашно или вода, ако е нужно за средно меко тесто.
Разделих на 4 части.
Всяка част оформих на дълги хлебчета, сложих в тавата която покрих предварително със хартия за печене.
Оставих да втаса за около 30 мин във фурната на 50 градуса,покрит с хавлия.
Пекох на 190градуса докато се зачерви отдолу и отгоре,коричката.
Хубавото на този хляб е, че не се рони и за 3-4 дни си е мек и вкусен!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти , може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар