1 пакет- бисквити за торта
1 пакет малък бишкоти
1/2 пакет /125гр/- разтопено масло
1/2 пакет- пандишпанови изрезки бели /може и със бели бисквити/
1/2 пакет- пандишпанови изрезки какаови /може и със какаови бисквити/
1бр.-200мл.- сладкарска сметана
1бр.-400мл.- заквасена сметана
150гр-захар /ако искате да е по сладко,прибавете допълнително/
2бр.-ванилия
Приготвяне
Сладкарската сметана я разбих със захарта до кремообразна, гъста смес.
Прибавих ванилиите и заквасената сметана ,но намалих на най слабо миксера ,леко да се разбърка до еднородна смес.
Разделих крема на 3 части.
Едната част смесих с белите изрезки.
Втората част смесих с какаовите изрезки.
Третата остава за отгоре да се намаже.
Във форма за торта на дъното наредих бисквитите плътно да покрие хубаво дъното.
Намазах ги обилно с маслото.
Наредих бишкотите като ги чупих наполовина, по стените на формата.
Изсипах първата светла част и хубаво притисках и изравних.
Тогава изсипах втората какаовата част и нея хубаво изравних.
Най отгоре намазах останалият крем.
Настъргах една вафла отгоре.
Сложих в хладилника да поемат изрезките за около 2ч.
АКО НЕ МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ ПАНДИШПАНОВИ ИЗРЕЗКИ, НАПРАВЕТЕ Я СЪС БЕЛИ И КАКАОВИ БИСКВИТИ!
Бързо, лесно,леко,икономично и много вкусно, изкушение!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти , може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар