Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

петък, 13 ноември 2020 г.

Пилаф с пилешко месо

 




Продукти

2 ч.ч./200мл/ - ориз
2-3 шепи- фиде /или много тънки спагети/
5 с.л.- олио
1с.л.-масло
4 чаши  бульона от месото
сол на вкус,чер пипер
пилешко месо да е със кост за да стане хубав бульон/аз сварих 1 бутче и един фенер /

ПРИГОТВЯНЕ
Почистих ориза, измих го с топла вода.
Оставих го да поседи в топла вода до 5 минути.
През това време загрях олиото и маслото в голям,дълбок тиган и прибавих фидето.


Запържих го, докато стана златисто/покафенее/.
Отцедих ориза, добавих го към фидето и го запържих 4- 5 минути.
Добавих бульона с накъсаното на ситно месо и разбърках.
Затворих плътно капака на тигана и оставих пилафа да поври около  минута на силен огън, след това намалих  на 1 и оставих да къкри още 20-30 минути.
След като махнах пилафа от огъня, разбърках  добре с дървена лъжица.
После покрих тигана с плътна хартиена салфетка, затворих капака и изчаках още десетина минути преди сервиране.


”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook 
Също така и в Instagram

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, 
моля посочете линк към съответната публикация!

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар