Продукти
2 ч.ч./200мл/ - ориз2-3 шепи- фиде /или много тънки спагети/
5 с.л.- олио
1с.л.-масло
4 чаши бульона от месото
сол на вкус,чер пипер
сол на вкус,чер пипер
пилешко месо да е със кост за да стане хубав бульон/аз сварих 1 бутче и един фенер /
ПРИГОТВЯНЕ
Почистих ориза, измих го с топла вода.
Оставих го да поседи в топла вода до 5 минути.
През това време загрях олиото и маслото в голям,дълбок тиган и прибавих фидето.
Запържих го, докато стана златисто/покафенее/.
Отцедих ориза, добавих го към фидето и го запържих 4- 5 минути.
Почистих ориза, измих го с топла вода.
Оставих го да поседи в топла вода до 5 минути.
През това време загрях олиото и маслото в голям,дълбок тиган и прибавих фидето.
Запържих го, докато стана златисто/покафенее/.
Отцедих ориза, добавих го към фидето и го запържих 4- 5 минути.
Добавих бульона с накъсаното на ситно месо и разбърках.
Затворих плътно капака на тигана и оставих пилафа да поври около минута на силен огън, след това намалих на 1 и оставих да къкри още 20-30 минути.
След като махнах пилафа от огъня, разбърках добре с дървена лъжица.
После покрих тигана с плътна хартиена салфетка, затворих капака и изчаках още десетина минути преди сервиране.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Затворих плътно капака на тигана и оставих пилафа да поври около минута на силен огън, след това намалих на 1 и оставих да къкри още 20-30 минути.
След като махнах пилафа от огъня, разбърках добре с дървена лъжица.
После покрих тигана с плътна хартиена салфетка, затворих капака и изчаках още десетина минути преди сервиране.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар