Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
събота, 21 ноември 2020 г.
Ароматни хлебни топки
продукти за тестото
250 мл.- топла вода
20гр. -жива мая или 1 пакетче суха на Йоткер
2с.л.-олио
1ч.л.-сол
около 500гр.-брашно за меко тесто
МЕСИ СЕ МЕКО ТЕСТО ОТ ВСИЧКИТЕ ПРОДУКТИ!
за овалване на топчетата
1к.ч.-олио или зехтин
3-4 с.л.-лютеница
3-скилидки чесън на ситно нарязан
още...чубрица ,босилек,риган, каквото обичате като подправки .
Тестото нарязах на малки късчета и направих топчета.
Няколко натопих във сместа от лютеницата, а други във чубрица,други оставих чисти.Вие може да си ги овалвате в каквито искате и предпочитате ароматни билки.
Подредих в йена глас тавичка и оставих няколко минути да втаса.
Включих фурната на 180 градуса /може и на вентилатор да се пече/и пекох до готовност.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Още по-хубави ще станат, ако първо (преди да са намазани с олиото и другите добавки) ги печете 20-30 минути в съд с капак - касерола или, просто по-дълбока тава, която е затворена отгоре с метално фолио, после ги извадете от фурната, намажете с четка всяко и ги допечете още толкова време, колкото и преди. По този начин маслената кора става неустоимо хрупкава и същевременно тънка. Също се отнема онзи ефект на гъба, който се получава, когато силно омазнената повърхност на тестото се пече през цялото време.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за пояснението!
Изтриване