Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

събота, 21 ноември 2020 г.

Ароматни хлебни топки




продукти за тестото
250 мл.- топла вода
20гр. -жива мая или 1 пакетче суха на Йоткер
2с.л.-олио
1ч.л.-сол
около 500гр.-брашно за меко тесто

МЕСИ СЕ МЕКО ТЕСТО ОТ ВСИЧКИТЕ ПРОДУКТИ!

за овалване на топчетата
1к.ч.-олио или зехтин
3-4 с.л.-лютеница
3-скилидки чесън на ситно нарязан
още...чубрица ,босилек,риган, каквото обичате като подправки .


Тестото нарязах на малки късчета и направих топчета.
Няколко натопих във сместа от лютеницата, а други във чубрица,други оставих чисти.Вие може да си ги овалвате в каквито искате и предпочитате ароматни билки.
Подредих в йена глас тавичка и оставих няколко минути да втаса.


Включих фурната на 180 градуса /може и на вентилатор да се пече/и пекох до готовност.




”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

2 коментара:

  1. Още по-хубави ще станат, ако първо (преди да са намазани с олиото и другите добавки) ги печете 20-30 минути в съд с капак - касерола или, просто по-дълбока тава, която е затворена отгоре с метално фолио, после ги извадете от фурната, намажете с четка всяко и ги допечете още толкова време, колкото и преди. По този начин маслената кора става неустоимо хрупкава и същевременно тънка. Също се отнема онзи ефект на гъба, който се получава, когато силно омазнената повърхност на тестото се пече през цялото време.

    ОтговорИзтриване