Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

четвъртък, 5 ноември 2020 г.

Прясно зеле с булгур




 ПРОДУКТИ:

1бр- прясно зеле 
100мл-олио,
2-3 -настъргани домата
1ч.л.-червен пипер
2 скилидки -чесън,
3 шепи булгур
сол

ПРИГОТВЯНЕ:
Зелето нарязах на ситно.
Сложих  в тавата всички продукти/БЕЗ БУЛГУРА/ долях  вода и малко зелев сок ,до половината на зелето да е течността.
Завих тавата със алуминиево фолио и пекох на фурната на 230 градуса до готовност на зелето.
 Когато зелето е изпечено сложих булгура и добавих още малко водичка, ако вече е извряла.
Така  запекох до готовност на булгура.
Страхотна вкусотия ,опитайте!






”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook 
Също така и в Instagram

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, 
моля посочете линк към съответната публикация!

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

1 коментар:

  1. Здравче,
    моята баба редовно правеше и прясно, и кисело зеле с булгур.Навремето хората повече използваха булгура отколкото ориза.Но сега булгура сякаш няма същия вкус.Ти от турския булгур ли използваш / от по - едрия за пилаф / ?
    Страхотно ястие, много вкусно, лесно за приготвяне, любимо и в нашия дом !

    ОтговорИзтриване