Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

събота, 7 ноември 2020 г.

БЮРЕК СЪС СПАНАК, СИРЕНЕ И КАШКАВАЛ

 




ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО

350 мл.- прясно мляко
100 мл.- вода
25 гр.- прясна мая
1 1/2 чаена лъжичка- сол
600 гр.- брашно
4 с.л.- зехтин или олио

1бр.- яйце за мазане
сусам ,маково семе
Над 100 гр- масло ,олио,свинска мас ...за мазане на пластовете като се оформя

ЗА ПЛЪНКАТА
350 гр.- сирене натрошено
400 гр.- спанак нарязан
100гр.-кашкавал настърган
по желание може да сложите на едното листо и бекон,шунка,или колбас

Приготвяне
Тестото омесих в машината иначе и на ръка става да е меко и еластично тестото.
Постоя малко 5-10 мин. завито.
Тестото разделих на три равни части и всяко още на две да станат 6 топчета.
Първото разточвам на колкото се можа по тънка кора.
Мажа обилно с масло и ръся с малко сирене и малко спанак.
Разточвам втората кора и слагам върху първата.
Намазвам пак обилно с масло или с каквото мажем .. и поръсвам с половината от спанака.
Разточвам и третата кора, поставям я върху втората.
Отново намазваме обилно с масло и поръсвам с половината от сиренето.
Тогава започваме да сгъваме
Единия край до 1/3 разточеното и отсрещната страна захлупих върху нея.
После другите два краища ги прегънах до средата.
Така стана като плик.
Взех го и го сложих с прегънатото в единия край на тава покрита с домакинска хартия.
По същия начин правя и другите три топчета.
Слагам го плътно до другото и нарязах на кръст и после всяко парче на триъгълник.
Така завих със кърпа и сложих във фурната на 40 градуса да втасва.
Когато удвои обема си намазах отгоре с яйцето и поръсих със сусам и маково семе.
Така пекох на 180 градуса до готовност
На едната кора може да сложите и шунка или колбас или бекон .
Ето снимките постъпково как направих























ВЗАИМСТВАНО ОТ ТУК



”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook 
Също така и в Instagram

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, 
моля посочете линк към съответната публикация!

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар