Тортичката направих за 20-ят рожден ден на моята внучка ,Вики ,която не е в България ,
но черпя от цялото си сърце за нейно здраве,
за успех в университета, /учи в Сурбоната/ ,
да и се сбъднат всички нейни мечти,
също, да открие голямата си любов и да е щастлива цял живот!
Честит рожден ден,бабче,силно те прегръщаме и много те обичаме!
Ето и рецептата за тортата:
За пандишпана:
4бр.-яйца
1бр.-бакпулвер
12с.л.-захар
12с.л.-брашно
1-2 ванилии
Яйцата със захарта се разбиват до получаване на гъста маса.
После прибавих всички други продукти и разбърках.
Във тавата сложих хартия за печене.
Изсипах сместа изравних я хубаво.
Сложих да пека на 170 градуса на вентилатор и на горен и долен реотан в средната част на фурната.
Ако нямате вентилатор печете, както си печете кекс на горен и долен реотан на 180 градуса.
Когато извадих оставих хубаво да изстине и тогава разрязах на 3 части.
КРЕМА:
250мл-сладкарска сметана,разбих с 100гр.-захар
Отделно разбих на каша 2бр.-яйца,2с.л.-брашно 1-ванилия,100гр-захар 100мл-пр.мляко
Сложих 500мл.-прясно мляко на котлона да заври и изсипах сместа в него да стане крем.
Оставих да изстине и чак тогава смесих двата крема от сладкарската сметана и този яйченият.
В купа сложих 4с.л.-захар и направих на карамел,прибавих 1с.л.-масло да се разтопи и тогава леко на струйка изсипах 200мл-вода и бърках енергично докато се стопи карамела за да стане карамелен сироп.
СГЛОБЯВАНЕ:
С 1 част от карамеленият сироп напоих първият блат.
Тогава намазах дебел пласт от крема.
Сложих отгоре вторият блат и него напоих със сиропа.
Отново намазах дебел слой от крема.
Сложих и последният блат който напоих със последният сироп.
Изсипах останалият крем и намазах от всички страни тортата.
Отделно в касирола сложих 1бр-шоколад ,5с.л. прясно мляко и 1 с.л.- масло и сложих на слаб котлон да се разтопи.Ако ви се вижда гъсто просто прибавете още мляко.
Изсипах шоколада върху тортата и замазах със шпатула и със клечка разбърках за да стане шарено с крема и шоколада.
Гарнирах със замразени къпини.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар