Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

петък, 20 ноември 2020 г.

Пандишпанова торта

 



Тортичката направих за 20-ят  рожден ден на моята внучка ,Вики ,която не е в България ,

но черпя от цялото си сърце за нейно здраве,

за успех в университета,  /учи в Сурбоната/ ,

 да и се сбъднат всички нейни мечти,

също, да открие голямата си любов и да е щастлива цял живот!

Честит рожден ден,бабче,силно те прегръщаме и много те обичаме! 


Ето и рецептата за тортата:

За пандишпана:

4бр.-яйца

1бр.-бакпулвер

12с.л.-захар

12с.л.-брашно

1-2 ванилии

Яйцата със захарта се разбиват до получаване на гъста маса.

После прибавих всички други продукти и разбърках.

Във тавата сложих хартия за печене.

Изсипах сместа изравних я хубаво.

Сложих да пека на 170 градуса на вентилатор и на горен и долен реотан в средната част  на фурната.

Ако нямате вентилатор печете, както си печете кекс на горен и долен реотан на 180 градуса.

Когато извадих оставих хубаво да изстине и тогава разрязах на 3 части.

КРЕМА:

250мл-сладкарска сметана,разбих с 100гр.-захар

Отделно разбих на каша 2бр.-яйца,2с.л.-брашно 1-ванилия,100гр-захар 100мл-пр.мляко

Сложих 500мл.-прясно мляко на котлона да заври и изсипах сместа в него да стане крем.

Оставих да изстине и чак тогава смесих двата крема от сладкарската сметана и този яйченият.

В купа сложих 4с.л.-захар и направих на карамел,прибавих 1с.л.-масло да се разтопи и тогава леко на струйка изсипах 200мл-вода и бърках енергично докато се стопи карамела за да стане карамелен сироп.

СГЛОБЯВАНЕ:

С 1 част  от карамеленият сироп напоих първият блат.

Тогава намазах дебел пласт от крема.

Сложих отгоре вторият блат и него напоих със сиропа.

Отново намазах дебел слой от крема.

Сложих и последният блат който напоих със последният сироп.

Изсипах останалият крем и намазах от всички страни тортата.

Отделно в касирола сложих 1бр-шоколад ,5с.л. прясно мляко и 1 с.л.- масло и сложих на слаб котлон да се разтопи.Ако ви се вижда гъсто просто прибавете още мляко. 

Изсипах шоколада върху тортата и замазах със шпатула и със клечка разбърках за да стане шарено с крема и шоколада.

Гарнирах със замразени къпини.


”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook 
Също така и в Instagram

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, 
моля посочете линк към съответната публикация!

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~





Няма коментари:

Публикуване на коментар