Продукти:
• 600 гр. брашно
• 1 чаена чаша разтопена мас
• ½ чаена чаша олио
• 2 ванилии
• 1 чаена чаша кисело мляко
• 400 гр. розов локум
• За овалване на изпечените локумки:
150 гр. пудра захар смесена с 1 ванилия на прах
Приготвяне:
1. Пресейте брашното, направете кладенче по средата и добавете едно по едно като бъркате олиото, леко топлата (не гореща) разтопена на котлона мас, киселото мляко и две ванилии
2. Замесете меко тесто с ръце и го разделете на четири равни части/топки
3. Разточете всяка част/топка на тънка кора като поръсите съвсем малко брашно на плота и на точилката, за да не залепва тестото
4. Разрежете тестото на квадрати или правоъгълници
5. Всяко парченце локум се разрязва на две равни части. Всяка част леко се търка между ръцете да се удължи.
6. На всяко квадратче/правоъгълниче тесто се слага по едно локумче след което се завива на руло
7. Пече се върху пергаментова хартия, в предварително загрята фурна на 180 С за 15 минути. Локумките трябва да са бледо розови.
8. Пригответе купичка с пресятата пудра захар смесена с една ванилия и веднага сложете горещите локумките в пудрата захар (както са току що извадени от фурната, за да полепне захарта по тях).
9. Подредете локумките и с цедка поръсете останалата пудра захар отгоре.
10. Най-вкусни са за ядене на следващият ден (ако имате търпение да изчакате).
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар