125 гр.- масло
1 чаена чаша- пудра захар /аз сложих още половин чаша /
1/2 чаена чаша- олио
2 -яйца
3 супени лъжици- какао-тъмно
1 -бакпулвер
450 гр.- брашно /на мен ми отиде 500гр./
Начин на приготвяне:
От изброените съставки се меси тесто.
Късат се топчета от тестото,на които се продава елипсовидна форма на шишарка.
С остър нож се правят разрези напречно и от двете страни.
Пекат се на 170 градуса за 12-15 минути. /аз пекох на 175 за 20 мин. /
Поръсват се с пудра захар
Източник Gergana Tsvetanova Благодаря Гери за хубавата и лесна рецепта.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар