телешки бут от сукалче
4бр.- картофи
3- моркова
3бр.- пресен,кромид лук (може и 3глави стар)
300гр.- гъби
10бр.- сушени сливи
3бр.- телешки бульон
1к.ч.- бира или вино каквото имате
масло
целина
червен пипер
горчица
сол
Така направих:
Извадих месото, за да се отпуснете при стайна температура.
Натърках го с горчицата и всички, подправки.
Оставих така да престои, цяла нощ .
В глиненият съд на дъното намазах с малко олио и наредих месото.
Около него наредих и нарязаните зеленчуци.
Залях с разтвореният във водата бульони и виното(бирата).
Течността да покрива зеленчуците.
Нарязах маслото на парчета и сложих отгоре.
Поръсих още малко (1ч.л.) червен пипер и разбърках.
Захлупих с капака на гювеча и го сложих в студена фурна.
Тогава включих фурната на 200 градуса.
Когато завря, намалих фурната на 180 градуса и пекох около 3 часа.
От време на време поливах месото със соса.
Малко преди да изкарам яденето от фурната, махнах капака и запекох.
Да Ви е сладко ,както и на нас!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Здравче, освен да си подложа чинийката, просто няма какво друго да кажа. Много апетитна рецепта. Поздрави!
ОтговорИзтриванеМного вкусно беше, Катенце!Опитай и тази рецепта ще Ви хареса! Поздрави!
Изтриване