Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

неделя, 4 април 2021 г.

Телешки бут от сукалче в гърне

Продукти: 
телешки бут от сукалче 
 4бр.- картофи 
3- моркова 
3бр.- пресен,кромид лук (може и 3глави стар) 
300гр.- гъби 
10бр.- сушени сливи 
3бр.- телешки бульон 
1к.ч.- бира или вино каквото имате 
масло 
целина 
червен пипер 
горица 
сол 

  Така направих: 
Извадих месото, за да се отпуснете при стайна температура. 
 Натърках го с горчицата и всички, подправки. 
 Оставих така да престои, цяла нощ . 
В глиненият съд на дъното намазах с малко олио и наредих месото. 
Около него наредих и нарязаните зеленчуци. 
Залях с разтвореният във водата бульони и виното(бирата). 
Течността да покрива зеленчуците. 
Нарязах маслото на парчета и сложих отгоре. 
Поръсих още малко (1ч.л.) червен пипер и разбърках.
Захлупих с капака на гювеча и го сложих в студена фурна. 
Тогава включих фурната на 200 градуса. 
 Когато завря, намалих фурната на 180 градуса и пекох около 3 часа. 
От време на време поливах месото със соса. 
Малко преди да изкарам яденето от фурната, махнах капака и запекох. 
Да Ви е сладко ,както и на нас!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
Ако Ви харесват моите рецепти , може да ме следите и във Facebook 
 Също така и в Instagram 
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога, моля посочете линк към съответната публикация! ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

1 коментар:

  1. Здравче, освен да си подложа чинийката, просто няма какво друго да кажа. Много апетитна рецепта. Поздрави!

    ОтговорИзтриване