500гр.- кайма, /аз имах свинска/
1бр.- кромид лук на ситно
80гр- ориз
кимион
чер пипер
1к.ч.- олио
Всичко омесих и направих на големи кюфтета.
Овалях в брашно и леко запържих в олио.
Продукти за яхнията:
5 глави- кромид лук нарязан на едро
1бр.- чушка
1бр.-морков
1 буркан- домати консерва
1ч.л.- червен пипер
чер пипер
дафинов лист
3бр. зърна- бахар
сол на вкус
1с.л.- брашно
Запържих кромида, чушката, моркова в мазнината в която запечатах кюфтетата.
Когато омекнаха прибавих доматите, червения пипер и другите подправки и размито във вода брашно.
Сипах и 1,1/2ч.ч.- вода.
Оставих така да къкри за 5 мин.
В тавичката наредих кюфтенцата.
Когато беше готово, го изключих и оставих във фурната за 15 мин.
Поръсих със магданоз.
Невероятен вкус, нищо общо с яхнията на тенджера. Опитайте няма да съжалявате!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар