Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

петък, 15 декември 2023 г.

КАК ДА СИ ИЗБИЕМ МАСЛО



Обичам домашното масло и затова, когато си купя и подквася кисело мляко  си избивам и масло.
Когато сваря прясното мляко и го оставя да изстива в тенджерата отгоре става каймак. Събирам каймака в един буркан. 
Тогава подквасвам млякото по  ПО ТОЗИ НАЧИН
когато започна да отварям от киселото мляко ,с лъжица обирам отгоре каймака.
Прибавям го към каймака в буркана в който събирам и го държа във фризера.
Така докато се напълни буркана.
Преди да бъркам маслото изкарвам буркана от фризера да престои една нощ за да се размрази.
Изсипвам целият буркан със събраният каймак от прясното и кисело мляко във купата на Таперуер.
 сипвам 1/2ч.ч. леко затоплена водичка, но да не е гореща.
Захлупва с капака и започвам да друсам.
След няколко друсания проверявам дали е започнало да се отделя маслото. 
Ако е на топчета бием още малко и тогава слагам една две бучки лед или 1 ч.ч.- студена вода 
за да изплува маслото ,така както е на снимките
Айрана си го пиете и е много вкусен ,защото има в него малки частици масло.




С дървена лъжица обирам маслото в една купичка и го измивам внимателно на студена, течаща вода. 
Слагам го в кутийка и държа в хладилника ,ако е повече количеството държа във фризера.
Много лесно е с тези купи  не само за тесто да се меси в тях ,но и за биене на масло.
Ако имате интерес ,  поръчайте си от  ТУК    или от  ТУК  тази уникална и универсална, купа с която може да месите и да втасвате и теста за 20 мин..



 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар