Последователи

понеделник, 10 май 2010 г.

ТУТМАНИК - венец от кифлички






ПРОДУКТИ:
1 пакетче -суха мая д-р Йоткер (18-20 г прясна)
1с.л. -захар
1/2 с.л.- сол
1 -яйце
3 с.л.- олио
1 ч.ч. -прясно мляко(леко затоплено на котлона)
брашно за меко тесто

около 50 г разтопено краве масло
натрошено сирене,може и с колбас,




ПРИГОТВЯНЕ:
В дълбока купа сипваме около 1 ч.ч. брашно.Прибавяме сухите и мокрите съставки.Забъркваме нещо като еднородна каша.
Постепенно добавяме и още брашно,като бъркаме,а после и месим...
Замесваме меко тесто.
Разделяме го на 2 части.
Всяка част разточваме на кръг.
Единия кръг намазваме с разтопеното масло и поръсваме с натрошеното сирене.
Отгоре слагаме другия кръг.
Разточваме кръговете заедно още малко.
Разрязваме ги на 12 триъгълника.
Завиваме ги на кифлички от тъпата към острата част.
Редим кифличките една до друга във форма с дупка(като за кекс).
Оставяме ги да втасат много хубаво(да увеличат обема поне 2 пъти).За да ускоря втасването ги слагам в печката на 40 градуса.





Увеличаваме фурната до 180 градуса и печем до готовност.
Още горещата питка намазваме с краве масло и след като попие малко,я увиваме в кърпа.






ИЗТОЧНИК

1 коментар:

  1. Срахотен ти е станал венеца,Зиче!
    И аз съм го правила това оформление преди време,ефектно стои,но твоят е станал много по-пухкав от моя!

    Спокойна вечер!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...