


ПРОДУКТИ:
2ч.ч.-пр.мляко/топло/
2- яйца
6с.л.-олио
1с.л.-сол
2с.л.-захар
1кубче-жива мая
олио за оформяне и масло за мазане
около 1.200кг брашно за средно меко тесто/за хребопекарната да не маже под бъркалките/
чубрица



ПРИГОТВЯНЕ:
В топлото мляко слагаме маята да се разтвори,и изсипваме в кладенчето направено с брашното и останалите продукти.
Може и в хлебопекарнята да се меси.
Да стане средно меко тесто.
Правим от него топки колкото киви.
Всяка топка разточваме ,мажем с масло и поръсваме с чубрица.

Сгъваме кръгчето веднъж и още веднъж да се получи като триъгълник..
Така се слага в тавата но на разстояние да не се слеят.
Слагаме тавата да втасва във фурната покрита с кърпа на 50 градуса .
Когато удвои обема си увеличаваме фурната на 180 градуса и печем до златисто .
Изваждаме и мажем джобовете обилно с масло.
Джобовете могат да се напълнят и със сирене,пресен колбас,мармалад,и всичко което ви дойде на ум.


Няма коментари:
Публикуване на коментар