Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

събота, 1 май 2010 г.

ПЕЧЕНИ ЦЕЛИ КАРТОФИ



Подбират се еднакви по възможност картофи, обелват се или се измиват много хубаво и се оставят с кората - по желание. Нарязват се на филийки, но не до края, така че долната част на картофа да остане цяла. Картофите се посоляват, поръсват се с ароматни подправки по желание, може и с галета, намазват се отгоре с майонеза, може да се сложи и по парченце краве масло и се поръсват с кашкавал. Пекат се в тавичка на 170-180 град около 30-40 мин до готовност. Между резенчетата картофи може внимателно да се поставят тънки филийки бекон, сланина, да се поръси със сух чесън или да се намажат със смачкан. Стават и като самостоятелно ядене и за гарнитура. Ефектни са. Доколкото ми е известно, рецептата е от скандинавската кухня и има различни варианти.





ИЗТОЧНИК

Няма коментари:

Публикуване на коментар