![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj58z1dEnslgeYi1RJ2qfws9oky2uNjlH_r9MIRVYk__oCYgFchLQM70SoIjn8O2I0OH_Je4jjY1Rc_dC5RmuuxxLsPStFmfs1SlFBvJMAdTNcR5pSamvXkdpPxr94SPnsUsVqfS1xamjQ/s640/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0+0501.jpg)
Подбират се еднакви по възможност картофи, обелват се или се измиват много хубаво и се оставят с кората - по желание. Нарязват се на филийки, но не до края, така че долната част на картофа да остане цяла. Картофите се посоляват, поръсват се с ароматни подправки по желание, може и с галета, намазват се отгоре с майонеза, може да се сложи и по парченце краве масло и се поръсват с кашкавал. Пекат се в тавичка на 170-180 град около 30-40 мин до готовност. Между резенчетата картофи може внимателно да се поставят тънки филийки бекон, сланина, да се поръси със сух чесън или да се намажат със смачкан. Стават и като самостоятелно ядене и за гарнитура. Ефектни са. Доколкото ми е известно, рецептата е от скандинавската кухня и има различни варианти.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi27GsqWrr2XpqlgK3I9PKHJ5tjOh4kksPRA2GTUtf8IrlCHa0Lsbi-yFli89ZQz42h2fqmDFAJPZ05A78Xxxc40sXDP_R7DQ5tkmmxF_8-4ehZPdaL0vfCCg3cluo3JbpFN44RUZC3uOU/s640/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0+0500.jpg)
ИЗТОЧНИК
Няма коментари:
Публикуване на коментар