![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrT8W2M76kAg29QQ76noaC2Oi1i28jPU47XD_epAESa0UPbGNZu9Gy7WWHrZpAS8LbR_PQpyAj2sAz2GM8JAwSZzjiyBiS9Fr7bZPrFXmBrMxqvLiqFDYTvK013f6rmDEwjMADpb21ZeU/s640/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0+0496.jpg)
ПРОДУКТИ:500 гр пилешки дробчета
2 -3 или повече скилидки чесън
2 домата
150 гр моцарела (може да се замени с кашкавал)
2 с.л. зехтин (може и олио)
сол, черен пипер, чубрица
ПРИГОТВЯНЕ:Слагаме мазнината на огъня и запържваме изчистените дробчета по 3-4 минути от всяка страна, да се запечатят. При тях или отделно запържваме и глава лук.
Когато са готови, добавяме чесъна нарязан наситно или пресован, подправките, разбъркваме и сипваме в тавичка за печене.
Изчистваме доматите от люспите и ги нарязваме (в Италия ги режат на кубчета, аз на кръгчета) и нареждаме върху дробчетата.
Отгоре слагаме моцарелата, около 50-70 грама, но тъй като тя не прави коричка при печенето, добавям още 100 грама ементал или друго сирене.
Запичаме във фурната на 180 град до зачервена коричка.
В Италия поднасяха дробчетата като отделно ястие, без гарнитура, но, ако решите, винаги може да импровизирате и добавите гарнитура.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhEnpDOohxiEI9SEsA2vTrUNKZgaGv-eENunjVEPqcvQvJmtsB8YcBX0G_eJaaQDRlHW3ulSvPxmSAvV5tFxz50UviebNh8DTVAmTqxJBRAKA6m5aAD1ophk4t_86tjXqElvKP3ZCd1pdo/s640/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0+0497.jpg)
ИЗТОЧНИК
Няма коментари:
Публикуване на коментар