![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-DW8-h01S2ZVCJ1q1q2l4On9OAETeAk1s7lYkLXjgaWHaYdYypBgBoEkqxrblwT9PYXQwCoiu__3c00ZKt_b3H4RYod4qZbnYfUZy_-LjzbSyqaEjxe28RovSYMrD3cYNkLtUkXLlMn8/s640/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0+0570.jpg)
ПРОДУКТИ:500 гр пресни крехки тиквички
0.5 ч/л сол ( или на вкус)
100 мл зехтин (в краен случай – олио)
3 с/л винен оцет
2 с/л мед
2-3 скилидки чесън ( носи и повече)
магданоз, копър
смлян чер пипер
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg4FClQEUfozrY7v4dTEDzOpDaWrif1Hyp32JckDsHCHYh-8TBYBvl5yvIX1iW0uuVc7h-VNem9qaCi6sgQADHnmILjWubvYpLgGWAjc_WdoYEkoerlNVrHMkDQlLwINO9DQPP2dSjr8Mg/s640/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0+0569.jpg)
ПРИГОТВЯНЕ:Тиквичките се измиват хубаво и, без да се белят, се нарязват на ивички с помощта на белачка за картофи по цялата дължина. Посоляват се и се оставят 30-ина минути. В това време се приготвя маринадата – в купа се смесват зехтина, меда, оцета, черния пипер, чесъна и ситно нарязаните зелени съставки, хубаво се размесват.
Изстискват се леко тиквичките, слагат се в маринадата и се разбъркват. Купата с тиквичките се оставя в хладилника поне 2 часа, отвреме на време може да се разбъркват.
Аз лично нямам толкова търпение и ги почвам по-рано от определеното време.
Невероятно вкусно нещо!Горещо ви я препоръчвам салатката.
ИЗТОЧНИК
Няма коментари:
Публикуване на коментар