Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
събота, 1 май 2010 г.
КЮФТЕТА ПО ИТАЛИАНСКИ
ПРОДУКТИ:
За кюфтенцата:кайма ~ 500-700гр
2 с.л. галета
1 яйце
1 неголяма глава лук, нарязана на ситно
Подправки:
кориандър
риган
1/2 ч.л. сол
черен пипер
мляно чили
Сос:2-3 с.л. зехтин
2 домата( бланширани и нарязани на дребно)
1 глава лук, нарязана наситно
3-4 скилидки чесън (нарязани наситно)
чили
3/4 ч.л. сол
риган
4-5 с.л. доматено пюре
вода
дафинов лист по желание
ПРИГОТВЯНЕ:
Смесва се всичко за каймата, оформят се немного големи топчета и се слагат в хладилника, докато се приготви соса.
Загряваме зехтина в дълбок тиган или тенджерка, слагаме лука и задушаваме около 2 минути. Добавяме нарязания чесън за още 1 минута. Сипваме нарязаните домати, солта, ригана и чилито. Задушаваме 2-3 минути. Наливаме вода и кипваме.
Добавяме пюрето от домати, пак кипваме и слагаме кюфтенцата в соса. Варим 45-50 минути. Ако соса ви се стори малко, долейте вода и сгъстете с брашно разбито във вода на кашичка.
ИЗТОЧНИК
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар