![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPArlm4EQPp3qYUuMqUyoUf6RI0_sdvYd2Hys8vnSoXY4crjtdh9mPzj5NzTXmrFsY1HFzdWZfjppTWKPL2cTbz9QjcsnaPXLFp1B8-HfjLBSPbVrXqqDNLGzaOPMJ5nYYloDpM__l32I/s640/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0+0493.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAG1P2hA2ifJvn4a3RyMJP_Ai5bMGHY9FFro5dKWQ824usAExIN-Ke0Ih9wwO-7N2sFK1dVMOfDONbshyphenhyphen7geoIS3vIH5MLoJXTWS9vuC2XMNl-vNzNDsbVNXV-XzF13bORPpmdOl65dXs/s640/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0+0495.jpg)
За кюфтенцата:кайма ~ 500-700гр
2 с.л. галета
1 яйце
1 неголяма глава лук, нарязана на ситно
Подправки:
кориандър
риган
1/2 ч.л. сол
черен пипер
мляно чили
Сос:2-3 с.л. зехтин
2 домата( бланширани и нарязани на дребно)
1 глава лук, нарязана наситно
3-4 скилидки чесън (нарязани наситно)
чили
3/4 ч.л. сол
риган
4-5 с.л. доматено пюре
вода
дафинов лист по желание
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjUUCaCtSi2g39tiBrpRrlgjK2jAdwSzM2UE4yuhnxD9rTzuNsP3hWsNbVd0lenEzukFUfrCaARiZ3GXe5E59tv-6l_2-0gazsoww3QK8JMl_KhaK6uw_2LUjAoJEhyphenhyphenSuxf0JwFo54QCoo/s640/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0+0494.jpg)
ПРИГОТВЯНЕ:
Смесва се всичко за каймата, оформят се немного големи топчета и се слагат в хладилника, докато се приготви соса.
Загряваме зехтина в дълбок тиган или тенджерка, слагаме лука и задушаваме около 2 минути. Добавяме нарязания чесън за още 1 минута. Сипваме нарязаните домати, солта, ригана и чилито. Задушаваме 2-3 минути. Наливаме вода и кипваме.
Добавяме пюрето от домати, пак кипваме и слагаме кюфтенцата в соса. Варим 45-50 минути. Ако соса ви се стори малко, долейте вода и сгъстете с брашно разбито във вода на кашичка.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiBxdC9P3yItp_MdBbG4XSKuZMmwfHaNX9CDx-Zcyrqf8ykLZlekis97ISJWKeuwMmGSlz6CAZls9op7SNLouyTtXgsuW9qgpWcWRzw-x68jLuQJrqtq8Q-AtBZvy0iTdCnt0y90Qt_KsM/s640/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0+0492.jpg)
ИЗТОЧНИК
Няма коментари:
Публикуване на коментар