![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhalrpxJy7Z_Mo7v1h3B4mRzQwB8qjasCRBZiKin2ahoQFSP3qEl6iIXeY8c9IfpqN3ius3UFHPQlsQBTiSQSFKnhO47gLRPgizcGobjZfPWsTfqGeEfMfzfVd0_KlXVjcm9weOZSUVV1I/s640/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0+0740.jpg)
Ще ви предложа ориз със билка СКРИПАЛЕЦ набрана от балкана.
Там местните я наричат ПЛЮСКАВЕЦ.
Листата на тази билка са страшно вкусни преди да цъфне и се правят супи ,голеници /вид родопска баница КЛИН /,ориз .
Много стара рецепта и много вкусна.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEixpbxV3nkfPoGDeW0xaFXGEFB-gVcPV2z8SZVT4pipvTf8CsNV51yNVqJ2IesvqnhMQaH3K1WKClPmO7cIF6mvhmk9xsB83lacnn_p8TcASqtC1pGcC2u1caRzwV0k5apq2thMSzMs9vc/s640/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0+0738.jpg)
ПРОДУКТИ:
СКРИПАЛЕЦ -плюскавец /или спанак ,киселец/
2- моркова нарязан на ситни кубчета
1- кромид лук нарязан на ситно
олио
1ч.ч. - ориз
чер пипер ,
2-3 -домата /може и консерва/
сол
ПРИГОТВЯНЕ:
В голям тиган с капак слагаме олиото ,плюскавеца,кромида,моркова,и задушаваме за 2-3 минути.Прибавяме останалите продукти разбъркваме добре и доливаме вода 1,1/2 ч.ч.
къкри на слаб огън поне 5мин със затворен капак.После изключваме и оставяме на котлона да се задуши ориза.
Няма коментари:
Публикуване на коментар