Последователи

неделя, 6 март 2011 г.

КЮФТЕТА ДОМАТЕН СОС



Необходими продукти за кюфтетата:
500гр. -смес кайма,
1 к.ч.. много добре измит ориз,
чубрица,
2с.л.-галета
1 яйце,
сол,
черен пипер,
ситно нарязан магданоз
1/2-глава кромид лук на ситно може и настърган

Всичко това го смесваме и правим кюфтенцата на не много големи топчета.



За соса:
1к.ч.-олио
1 глава лук, нарязана на ситно
2 скилидки чесън (нарязани на ситно)
сол
риган
1 буркан домати на кубчета консерва или пресни настъргани.
вода
дафинов лист
2-3 с.л.-брашно за сгъстяване
2 щипки захар


ПРИГОТВЯНЕ
В тенджерка, слагаме олиото и лука и задушаваме около 2 минути.
Добавяме нарязания чесън за още 1 минута.
Сипваме нарязаните домати, солта, ригана.
Задушаваме 2-3 минути.
Наливаме вода и кипваме.
Добавяме водичка една чаша ,пак кипваме и слагаме кюфтенцата в соса.
Варим 45-50 минути на тих огън.
Когато е готово ястието сгъстете с брашно разбито във вода на кашичка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...