![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhaRvx48wS_-A53QSHZMQ8AqzViiaPslNr_BW4fJRvwx3se4QfKrWquOUV70UI1jJNm5kJRUKLex3WHHfCJubFciUqbAQFrx4IMtn1iZpbKzYj00YZYKzAkcz4fEKoCx_5pppBUhm69Gdw/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+2321.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEikYV1_0SueTo3aPp7NVNK1pvjuR7nNJ6PVTLnx5KNbeVao4Jub1WcPjrWc0L6FRxHZfNOpythDL8y8dTr4AkFjn0sBHPGWummZxI7LuXZqz4MdCmwezo3lG9_DLe-jR4RqlG2jqZLWG2A/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+2319.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgTx3UQpIKHsm4rQ7EB8urXUB9RftJZe-r6pe3AMRsUKmoDc1zimzsGMnOSCXm8epCcxpT73WbLOdVSOjV1nhz9i_26o1PQ1qNqttAp-6lmiCgY6lZqkufI5gkkv2yK2iNvsWzbaFAOxU/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+2317.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj3nedCQC-NmIEKQs2xM-HpAS7t17KRE5UyM9n7BXYok4GgckdBfU-8pA1EW_QSVe0RahIZgLC1E6Hufa9K09herWUzorpRelCRdeQMSc40XaxRkHK6vSQXoEahPR6aNEAAycMGQ6TV9xc/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+2316.jpg)
ПРОДУКТИ
350 -хладка вода
100мл-прясно мляко
1/2-кубче- жива мая /аз използвам Турската която е 42 гр./
1-яйце
2ч.л.-сол
3ч.л.-захар
3ч.л.-олио
Брашно колкото поеме за средно меко тесто.... около килограм и нещо...
ПРИГОТВЯНЕ
В хладката вода слагам маята разбивам докато се стопи ... после слагам захарта и малко брашно да стане на каша .
Завивам с кърпа и оставям 20 мин да втаса.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjJ5s0Seo6uBUfPwfisTy_tiKFpz3WNfWmR4nLbk8T4FrIpp_V3VR5YAPzQ8Agv7WfbC6snXNzmxNkyXnp2NKCgCAk4mkj5XPLULu_FDkOnk-I-PylHeYTGw0XPGD2d4kVKHwAFdzbMiE/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+2310.jpg)
Слагам го в машината с останалите продукти сипвам по малко брашно докато започне да не маже под бъркалките.
На ръка също може да се меси ....да не лепне по ръцете и да е меко като мекичкото на ушите .../така казваше баба ми/:)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEij6B2928qEv2tFNKdpygDwGFHH4ps6Y0tGVxctvw36x_jWE_iN8x4M3kO8pkmrAI035QS8ji1MnpxZyGKXsQP3yg4pUgmT_962any2ufbBp9WkUrkm2NAWYoxKdDoVuFNbidKzvfjiWSQ/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+2314.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiSEUa9LKh2kszGkbwUplptsKu0r1kBEAqhxoSrHBHJVJsQerGzY5SJsStZDatLGNLkCFl82jR3KwczV8ylSJA-3cag67_91FRh9FF8Ns7erEbYItK3FmQGcuWdFFdoVRvzYoxByMK4XHk/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+2313.jpg)
За оформянето видях една супер красиво оформена рецепта на МИНА която е страхотен майстор на тестените неща.
Разточвам цялото тесто на голям правоъгълник дебелина около 1см.
Мажа го обилно с олио и завивам на руло.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWNYtYZVBudxJB7Vp_hE5g0_rYJZ7Kb2x9kT70Rf0b_Nxm8WtOqacbJI3dZ4SF_Ol4VX2jo5gIuQ6rDUPJkCprY6ZyX-xFWzG2ywDrv5jdlhGNyGWy1WuVxyStMx4bI7njqy2u81G8KRA/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+2315.jpg)
Така завито го разразвам с ножа по дължина цялото руло но се старая да не го разрежа много на дълбоко, а до средата някъде.
Така разрязано го усуквам два три пъти ....
Единия край на фитила го завивам на охлюв като края го пъхам отдоло все едно завръзвам.
Така правя и с другият край ...
Получава се нещо като осмица
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2diOwffCRh7wgXI8CeWjcTbsc0MILpkq-Z-kM6_0a25HuhrmW-M_m1VNl_lZeP3eYoPByWvi9fPP_DIGGs7blYOqZ_pc0Fflowf9MSQpDF5_kunTI4Y-6VtpPCCa6kdewzpu-7Amthtw/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+2312.jpg)
Оставям в подмазана тава да втаса на топло ..аз пускам фурната на 50 градуса и там втасва завито с кърпа.
Може да се намаже с жълтък може и така без да се маже да се пече.
Когато е готово втасалото тесто увеличевам фурната на 190 градуса и пека до готовност ...суха клечка.
Като извадих от фурната и намазах отгоре с масло.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjaYzzgo-vA_AxfS_WoxyEoAma1r8rU0EVngR2cH9u2qvNXoLXY4eDJfWsxR7GM1p7m7O3r4zl3EaojjKR7oXAO35DQPYkWx2iZzGT26q1WqhQi0Nn2_OiFZxcGJ3Tz4BD5_yvkSVmm54Q/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+2311.jpg)
Зиче,хлябът е невероятно красив!Много харесвам такива усукани тестени неща!Поздравления,голям майстор си!
ОтговорИзтриванеЕЛЕКСИРЧЕ МНОГО ТИ БЛАГОДАРЯ ЗА ОЦЕНКАТА ТРОГНА МЕ.
ОтговорИзтриванеЗи4е, фантастичен е станал хлябът ти!!! Ама как само си го докарала - като за изложба!!! Възхищавам ти се, мила!!!
ОтговорИзтриванеМИНА това вдъхновение е от тебе подтикнато тъй, че и ти имаш заслуга в това :)
ОтговорИзтриване