![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkJKFmpCkPQQFEY4IU6Gb-2wxusBZZND-6bDSyVzgNy2S2PAz_RGU-VWE3QGN4O2SD88FScPaR-jzuOmuV_KmdEoQ4JyJnAF2KSeWO1NRsStUWrgS4owzLUYDgL8cSTNik1uFLrFWZF5s/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+2183.jpg)
Необходими продукти за кюфтетата:
500гр. -смес кайма,
1 к.ч.. много добре измит ориз,
чубрица,
2с.л.-галета
1 яйце,
сол,
черен пипер,
ситно нарязан магданоз
1/2-глава кромид лук на ситно може и настърган
Всичко това го смесваме и правим кюфтенцата на не много големи топчета.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVpn9qUV6NeUsvC9Aaaqb_mja1OcRLhyphenhyphenXd9avShJ5OJYcO24ceeSFxRl1quJxTezlFnkfeNcxLcdINVWzZvAfacUIATm9RRqa-aC5boq0jELuNK1ositi0MPjRI635Y8MDKznUfQLyekI/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+2187.jpg)
За соса:
1к.ч.-олио
1 глава лук, нарязана на ситно
2 скилидки чесън (нарязани на ситно)
сол
риган
1 буркан домати на кубчета консерва или пресни настъргани.
вода
дафинов лист
2-3 с.л.-брашно за сгъстяване
2 щипки захар
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxcSupDfK5JkpGG8oNFLjsCGL0GW4WBXqzSWL5-1CHwXhJvIKgFZ9nDgKcfciHV9_Ar_KEF2GYHTSLZBBDG-mzl_fbTo32HUQGabrOYc5QXUwHcFO_9jg-ZjpUSvXQA0bfrTTJnq6bipM/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+2185.jpg)
ПРИГОТВЯНЕ
В тенджерка, слагаме олиото и лука и задушаваме около 2 минути.
Добавяме нарязания чесън за още 1 минута.
Сипваме нарязаните домати, солта, ригана.
Задушаваме 2-3 минути.
Наливаме вода и кипваме.
Добавяме водичка една чаша ,пак кипваме и слагаме кюфтенцата в соса.
Варим 45-50 минути на тих огън.
Когато е готово ястието сгъстете с брашно разбито във вода на кашичка.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1RI1Pwz9T3SUXfQ_7aHN7Wzue2GxkrcGv7E1AGJ8fQeThP2F1bS-QhDdwuiB5j3xp2Z2pwTju00W84WWGVrtTeSPmP1piN4oXcQclM41d3JrqaW7ej9iJ6PlGKtviKBS04Wn2P2WEBMY/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+2186.jpg)
Няма коментари:
Публикуване на коментар