![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjj8NTLfzMt7FFsZW7ZgTjOVC-eYOf6zqp-GbhwFdUXj1ZZ51WVxuu44Ke2O43KxREI-LPbbrhN-68u9ofS1oVqCn-a8zE9qaGSUhwoD0U8TDQ_xdglc34N6o6RKiVAmnnfjxuMykcmtw8/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+2199.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjU7Q-tHncuEijhdKEzuGMTZG2vNeLdytJRfVjQXHKXMIdYVR5vChGF8R3Xz8zFOGqKrc2dfVWoHJaYHmwZOYHuyokbFyYzOtg2LyRGy6qXgcgym6vCoCvuOwWkNi0zOD9kMQ2mpeXHQIk/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+2195.jpg)
ПРОДУКТИ:
400-450 мл -хладка вода
1 ч.л.- сол
3 с.л.- олио
1 с.л.- оцет
около 1 кг -брашно
400гр-сирене за ръсене
1 пакетче масло
олио за мазане и дърпане на корите
1 яйце за мазане
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj79zW_5qa45NMCKQBUcZ0BK9CzpnzuCqfzrFlFNBLT9lGKEhBmu5U78ArxbX_DZMUS7GwtDfNISgZFwXGXsqGyBvsWYq7UXupEuTda7ywH-RdvjiHBbmO2YD9-NPPeiWvBu24Z4hBgUQc/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+2197.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEieXh53Mk5kxx4o_-r7C1JykPXNzSA_EIbcceDPBIYkK6hFV8fcK6ARByuuckPFfBuDOgLVIjDxiPFbNMgRk_2LQaCgF6mpo7KeKyHRG6kFRLQcTFjqEVdmN2mYYk_VNc8sIHDLzkQ52g8/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+2196.jpg)
ПРИГОТВЯНЕ:
Замесвам тесто от брашното, хладката вода, солта, олиото и оцета.
Накъсвам на 7-8 топки, покривам с прегъната на две кърпа, като горната част е мокра, а долната – суха.
Оставям тестените топки да починат 20 мин.
Когато са готови всяка една от топките потапям в олио и започвам да дърпам както мекици но на тънък лист.Аз я слагам на плота и дърпам постепенно от всички краища и се получава много тънък лист.
Мажа го с олио и поръсвам със натрошено сирене и завивам на руло като се старая да не е стегнато навито а рехаво.
Преди да го сложа в подмазана обилно с масло тава го усуквам.
Така правя всички топки.
Разбивам яйцето много хубаво и мажа отгоре баницата.
Режа парчета масло и слагам върху баницата.
Пека на 190 градуса.
Когато е готова я завивам с кърпа да се задуши и омекнат коричките.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhWNyMQBu-hO2SjaSQNh4ejg-zVoiUmOw_a6egapTW7wA70dM8ecNExDfueiUPvS1idPxNwfyy4qlr9gV2F8az92czvwTowIIfrtQbluaQNWYeN1PnL3aIaJjhafnsgOC6_hwMv4d8Lkqo/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+2198.jpg)
ТИГАНИЦИ
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhn3u4ii_pjJ4DTjxcN97qzrH-166wR5jd4-i892jEFmnDHS3n9_Rysf_AjX-RFyQaagvMWF12FFTU_HKCEMtPxwwv2KHB-LWyAMTqkd3n0owbEvituIQWSMJwAzyp17G0GlHr85Lx-rF8/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+2192.jpg)
ОТ СЪЩОТО ТЕСТО
ми остана едно топче и го направих пак като баницата навито .
Разделих на две и завих двете парчета на охлюв.
С точилката ги разточих да станат по тънки.
Така пържих в ТИГАН с олио и се получи невероятна вкусна баничка.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1njT6R7HpaDudxnBW25nlw3PmyuTiu3HiNku41QJNdaSIqafgQjwLo6NsKuv8JBbuI5F4JWMPgPzvCH6yR6B1EVSydlFSrZEAYL6yhIXPoFe-dsoWy6hnYxWH_l_ZQcB1-MVrEyjrYMc/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+2189.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh_YLsh7c8dyTJkptt6PleRCZwkNRUfxNtM4MkN8R6w8542NBDn1FmZggIMzv4CRnQhi_zzSTxr5JsH_ZuB1ZUquewrgLhf4oQoIQ2wcYWusTFFx9uZCS5r9wa5KxnvOB_Gk1NinRQ0mUQ/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+2188.jpg)
Няма коментари:
Публикуване на коментар