Последователи
ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!
четвъртък, 10 март 2011 г.
ЗЕЛНИК
Продукти
1 глава кисело зеле
аз сложих и 1ч.л червен пипер след като го запържих зелето
300-400 мл -олио за запържване на зелето
За тестото
1 кг брашно
1 ч.л.- сол
3-4 с.л.- олио
1 с.л.- оцет
ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме зелето и го задушаваме в олиото.
След като го свалим от огъня сложете червеният пипер и разбъркайте.
Замесваме тесто от брашно, 400-450 мл хладка вода, сол, олио и оцет.
Накъсваме на 6-7 топки, покриваме с прегъната на две кърпа, като горната част е мокра, а долната – суха.
Оставяме тестените топки да починат 20 мин.
Всяка една от топките разточваме на тънък лист.
Поръсваме обилно с плънката, навиваме на руло.
Подреждаме всички листи спираловидно в тава за печене.
Печем на 220 градуса около 40 мин.
АЗ КУПИХ ГОТОВИ ДОМАШНО ТОЧЕНИ КОРИ ЕФЕКТА Е СЪЩИЯ АКО НЕ ВИ СЕ ТОЧИ ПРОБВАЙТЕ С ТАКИВА КОРИ.
източник
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар