![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCBRSIwrYO-rZzwmoJ_9ORiW9RpkA5Lu9J1c8V8xUbsMC5_fb_PqzuSa_OP7W98LGG14ACU_JENAk6AfMZG5oUKFyNmHJNGjZelopLIXZCbqLL0LOhpnedilyF3EmHL2vtYmuim5czuYU/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+2217.jpg)
ПРОДУКТИ
боб
1глава кромид
1-морков
джоджен
1чушка
олио
1-2 с.л.-червен пипер
2- дафинови листа
ако искате да е с месо добавете 1бр -джолан в глинения съд
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjkHc8CM7sAx7mw_IYQj8-VW88XHI5Mc3sTDrNpz3_oEbRSGBwl8VMKSR2VlJ_C4mSrgkKE95pBhqpTH1QzT9RrxTdl47NBQjufiCO4j1ejiPhpddCMYGhCZX1gsO32_5O3C50jy2erjY/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+2219.jpg)
ПРИГОТВЯНЕ
Боба се сварява с една глава лук,1 морков,джоджен,1 чушка.
Зелето се нарязва и се задушава с олио в тенджера,след като си попромени цвета се добавя 1-2 с.л. червен пипер.
Зелето се прехвърля в пръстен гювеч(или тава),смесва се с боба,слагат се 1-2 дафинови листа,налива се от водата дето е врял боба колкото да се покрие зелето.Обърква се и се пече докато хубаво омекне зелето(ако е в тава се слага фолио отгоре...Маха се чак накрая за да хване приятен загар)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjt4C28MC0r1kXMubmecAXiHHkbIpApzcYpMxRMTA3PpuBs7-ae1UtsyLF921KMJaSi3aouZnc2d4MaR5opsA4ebMOtmMIIX9tmzSvNswt2cKr5xh6O1bBFgXm3OjORBo4VWjf8MYTUFDc/s640/%25D0%259A%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25B0+2218.jpg)
По рецепта на TheNMaster
Няма коментари:
Публикуване на коментар