Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

петък, 29 юни 2012 г.

НА ГОСТИ МИ Е СКЪП ПРИЯТЕЛ!

ИВАНА, и нейният страхотен блог С нож и вилица в ръка
 Когато влезнеш в Блога и можеш да се насладиш на кулинарните и умения и гостоприемството и.
Ето и нейните предложения.


 .•°`♥✿⊱╮ ❤♡♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 С удоволствие ще споделя няколко рецепти в чудесния ти блог с невероятно вкусни ястия и красиви пити !

 Талятели с лимонов сос



Продукти за 2 порции:
талятели 200 гр. ,
 1 с.л. брашно ,
няколко листа салвия ,
1 лимон ,
1 кафяна чашка зеленчуков бульон ,
 1 кафяна чашка прясно мляко ,
 1 жълтък ,
 2 с.л. сметана (заквасена) ,
 сол ,
зехтин

 В голям тиган загрейте зехтина и пуснете в него листенцата салвия да се запържат за 3-4 мин. и овкусят олиото . Извадете ги и запържете брашното . Добавете млякото и бульона като бъркате непрекъснато до сгъстяване на соса . Добавете 3-4 ч. л. лимонов сок и настърганата кора на половин лимон. В купичка разбъркайте добре жълтъка със сметаната . Добавете го в соса и веднага изключете котлона , но оставете съда върху него като бъркате още 3-4 мин. Посолете . Сварете талятелите в подсолена вода според указанията на опаковката . Прецедете . С помощтта на вилица навийте на гнездо като при поставянето в чинияте изтеглете леко . Полейте с топлия сос и поднесете веднага . Да ви е сладко !


 Пъстърва с червен лук ,розмарин и майорана.


Продукти за 1 порция :
 1 пъстърва около 300 гр. ,
 листа пресен розмарин и майорана ,
 чер пипер ,
сол ,
зехтин ,
 1 к. ч. бяло сухо вино ,
 1 к.ч. зеленчуков бульон ,
 глава червен лук ,
 2 ч. л. захар ,
 20 мл. оцет

 Почистете рибата и направете няколко разреза с остър нож от едната и страна . Нарежете лука на големи парчета и го сложете в тиган със загрято олио . Добавете захарта и оцета и пържете за около 5 мин. или докато лука омекне . Отстранете от огъня . В голям тиган (за да съберете рибата) налейте олио .Добавете листенцата розмарин и майорана .Запържете за 1 мин. Сложете рибата и веднага я полейте с виното . Изчакайте 1-2 мин. да се изпари алкохола налейте бульона , посолете , добавете зърна чер пипер и захлупете съда . Задушавайте ястието 15 мин. като от време на време отваряйте и поливайте рибата със соса . Когато е готова я извадете внимателно .Поставете в голяма чиния и гарнирайте с червения лук, който от захарта и оцета има леко сладко -кисел вкус .


 Чийзкейк с вафли




15-16 вафли ,
500 гр. сирене ''Филаделфия'',
100 гр. захар ,
1 ванилия ,
щипка сол.
 1 ч.л. лимонов сок ,
 1 яйце .

 Наредете вафлите плътно вафлите в тавичка . Разбийте с миксер сиренето като прибавяте малко по малко захарта .Добавете ванилията , щипката сол и лимоновия сок . Разбийте хубаво яйцето и го добавете към крема . Залейте вафлите със сместа . Печете на 160 гр. за 25 мин. Когато чийзкейка изстине го сложете за 5-6 часа в хладилник . Нарежете на квадрати ,украсете с плодове по ваш избор и ....да ви е сладко !

 Това беше от мен ,а аз ти благодаря отново ,Зиче за поканата и оставам твоя вярна приятелка :* ! Чаоооо !

 .•°`♥✿⊱╮ ❤♡♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 Аз също ти благодаря Ивана за страхотните вкусотии направени за  гостуването!

15 коментара:

  1. Ехее, страхотна гостенка при ем,дна великолепна кулинарка! Благодаря, че създавате та кова пр.чазници! Талятелите ще бъдат приготвени в най-скоро време, много ми хареса лимоноеия сос!Поздравлелщния!

    ОтговорИзтриване
  2. Ивана е царицата на италианската кухня-харесвам абсолютно всичко, което прави.Поздравления, Зиче за гостенката. Страхотни сте и двете!
    А този чийз с вафли, непременно ще се опитва;)
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. здравейте момичета!
    Страхотна гостенка си имаш Здравче,много ви харесвам!!!!
    Много се радвам,когато две от нас са на едно място,просто се получава нещо страхотно,за това обожавам гостуванията!!!
    Менюто както винаги е страхотно!
    Прегръдки и за двете ви

    ОтговорИзтриване
  4. Невероятна е Ивана!Фино меню,красиви снимки!
    И на теб любима моя, ти пожелавам среща на живо с Ивана, да чукнете по едно наздраве на сладки приказки и богата трапеза!
    Целувам те, обичам те и ти пожелава страхотен ден*)

    ОтговорИзтриване
  5. И тук големи вкусотии! Момичета страхотни сте!
    Ваня, рецептите са чудни, имам в една саксийка майорана, благодаря ти за идеята!
    Хубав ден и от тук!

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотна гостенка, Зиче! Обожавам блоговете и на двете и винаги има по нещичко и за мен и семейството ми. Пожелавам ви много нови гости, много високи кулинарни върхове и все така чаровни.
    Ивана се е представила повече от блестящо. Много красиви снимки и предложения подбрани с вкус.
    Много усмихнати и весели почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  7. Чудесни предложения! Зиче, имаш си прекрасна гостенка, а аз мога само да се уча от двете ви - вие сте невероятни кулинарки! Сърдечни поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  8. Поздравления и от мен-и двечките сте страхотни и много ви се радвам.Ванюшка с нейните италиански вкусотии направо се чудя кое по-напред на направя.От Зичето пък си правя тестените вкусотии-благодаря ,че ви има и мога да се уча от вас.
    Прегръщам ви-и ви целувам!

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря ви мили момичета много сте мили с коментарите си.
    Чест беше за мен да посрещна гост като Ивана и нейните предложения.
    Хубав и прохладен ден на всички!

    ОтговорИзтриване
  10. Зиче,... прекрасна гостенка имаш, наистина!
    Ване..... невероятни предложения...... за които ти благодаря сърдечно..... от хубаво,... по-хубаво ястие! Големи вкуснотии!!! А.... рецептата за Чийзкейк с вафли я намирам за невероятно оригинална!!! За мен беше истинско удоволствие да бъда и с двете вас!!! Прегръщам ви и ви желая вълшебно щастлив Уикенд!

    ОтговорИзтриване
  11. Зиче , благодаря ти за гостоприемството ! За мен беше удоволствие да съм при теб :* !
    Момичета , трогнаха ме милите ви думи ! Благодаря ви ! Прегръдки и весел ,мързелив и прохладен уикенд !

    ОтговорИзтриване
  12. Ивана, Зиче - прекрасен тандем сте! Страхотно меню! С удоволствие ще се почерпя! Продължавайте да ни радвате с този усмихнат, приятелски дух! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  13. Да сте живи и здрави! Сладуранки!

    ОтговорИзтриване
  14. Много красота, много вкусно!Всичко грее!Прекрасна гостенка!
    Хайде поздрави и да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  15. Извинете но нямах нет и не можех да коментирам всяка една от вас.
    Благодаря ви момичета за прекрасните коментари за избора ми на гостенка.

    ОтговорИзтриване