ИВАНА, и нейният страхотен блог С нож и вилица в ръка
Когато влезнеш в Блога и можеш да се насладиш на кулинарните и умения и гостоприемството и.
Ето и нейните предложения.
.•°`♥✿⊱╮
❤♡♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
С удоволствие ще споделя няколко рецепти в чудесния ти блог с невероятно вкусни ястия и красиви пити !
Талятели с лимонов сос
Продукти за 2 порции:
талятели 200 гр. ,
1 с.л. брашно ,
няколко листа салвия ,
1 лимон ,
1 кафяна чашка зеленчуков бульон ,
1 кафяна чашка прясно мляко ,
1 жълтък ,
2 с.л. сметана (заквасена) ,
сол ,
зехтин
В голям тиган загрейте зехтина и пуснете в него листенцата салвия да се запържат за 3-4 мин. и овкусят олиото . Извадете ги и запържете брашното . Добавете млякото и бульона като бъркате непрекъснато до сгъстяване на соса . Добавете 3-4 ч. л. лимонов сок и настърганата кора на половин лимон. В купичка разбъркайте добре жълтъка със сметаната . Добавете го в соса и веднага изключете котлона , но оставете съда върху него като бъркате още 3-4 мин. Посолете .
Сварете талятелите в подсолена вода според указанията на опаковката . Прецедете . С помощтта на вилица навийте на гнездо като при поставянето в чинияте изтеглете леко . Полейте с топлия сос и поднесете веднага . Да ви е сладко !
Пъстърва с червен лук ,розмарин и майорана.
Продукти за 1 порция :
1 пъстърва около 300 гр. ,
листа пресен розмарин и майорана ,
чер пипер ,
сол ,
зехтин ,
1 к. ч. бяло сухо вино ,
1 к.ч. зеленчуков бульон ,
глава червен лук ,
2 ч. л. захар ,
20 мл. оцет
Почистете рибата и направете няколко разреза с остър нож от едната и страна . Нарежете лука на големи парчета и го сложете в тиган със загрято олио . Добавете захарта и оцета и пържете за около 5 мин. или докато лука омекне . Отстранете от огъня .
В голям тиган (за да съберете рибата) налейте олио .Добавете листенцата розмарин и майорана .Запържете за 1 мин. Сложете рибата и веднага я полейте с виното . Изчакайте 1-2 мин. да се изпари алкохола налейте бульона , посолете , добавете зърна чер пипер и захлупете съда . Задушавайте ястието 15 мин. като от време на време отваряйте и поливайте рибата със соса .
Когато е готова я извадете внимателно .Поставете в голяма чиния и гарнирайте с червения лук, който от захарта и оцета има леко сладко -кисел вкус .
Чийзкейк с вафли
15-16 вафли ,
500 гр. сирене ''Филаделфия'',
100 гр. захар ,
1 ванилия ,
щипка сол.
1 ч.л. лимонов сок ,
1 яйце .
Наредете вафлите плътно вафлите в тавичка . Разбийте с миксер сиренето като прибавяте малко по малко захарта .Добавете ванилията , щипката сол и лимоновия сок . Разбийте хубаво яйцето и го добавете към крема . Залейте вафлите със сместа . Печете на 160 гр. за 25 мин. Когато чийзкейка изстине го сложете за 5-6 часа в хладилник . Нарежете на квадрати ,украсете с плодове по ваш избор и ....да ви е сладко !
Това беше от мен ,а аз ти благодаря отново ,Зиче за поканата и оставам твоя вярна приятелка :* ! Чаоооо !
.•°`♥✿⊱╮
❤♡♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Аз също ти благодаря Ивана за страхотните вкусотии направени за гостуването!
Ехее, страхотна гостенка при ем,дна великолепна кулинарка! Благодаря, че създавате та кова пр.чазници! Талятелите ще бъдат приготвени в най-скоро време, много ми хареса лимоноеия сос!Поздравлелщния!
ОтговорИзтриванеИвана е царицата на италианската кухня-харесвам абсолютно всичко, което прави.Поздравления, Зиче за гостенката. Страхотни сте и двете!
ОтговорИзтриванеА този чийз с вафли, непременно ще се опитва;)
Прегръдки!
здравейте момичета!
ОтговорИзтриванеСтрахотна гостенка си имаш Здравче,много ви харесвам!!!!
Много се радвам,когато две от нас са на едно място,просто се получава нещо страхотно,за това обожавам гостуванията!!!
Менюто както винаги е страхотно!
Прегръдки и за двете ви
Невероятна е Ивана!Фино меню,красиви снимки!
ОтговорИзтриванеИ на теб любима моя, ти пожелавам среща на живо с Ивана, да чукнете по едно наздраве на сладки приказки и богата трапеза!
Целувам те, обичам те и ти пожелава страхотен ден*)
И тук големи вкусотии! Момичета страхотни сте!
ОтговорИзтриванеВаня, рецептите са чудни, имам в една саксийка майорана, благодаря ти за идеята!
Хубав ден и от тук!
Страхотна гостенка, Зиче! Обожавам блоговете и на двете и винаги има по нещичко и за мен и семейството ми. Пожелавам ви много нови гости, много високи кулинарни върхове и все така чаровни.
ОтговорИзтриванеИвана се е представила повече от блестящо. Много красиви снимки и предложения подбрани с вкус.
Много усмихнати и весели почивни дни!
Чудесни предложения! Зиче, имаш си прекрасна гостенка, а аз мога само да се уча от двете ви - вие сте невероятни кулинарки! Сърдечни поздрави! :)
ОтговорИзтриванеПоздравления и от мен-и двечките сте страхотни и много ви се радвам.Ванюшка с нейните италиански вкусотии направо се чудя кое по-напред на направя.От Зичето пък си правя тестените вкусотии-благодаря ,че ви има и мога да се уча от вас.
ОтговорИзтриванеПрегръщам ви-и ви целувам!
Благодаря ви мили момичета много сте мили с коментарите си.
ОтговорИзтриванеЧест беше за мен да посрещна гост като Ивана и нейните предложения.
Хубав и прохладен ден на всички!
Зиче,... прекрасна гостенка имаш, наистина!
ОтговорИзтриванеВане..... невероятни предложения...... за които ти благодаря сърдечно..... от хубаво,... по-хубаво ястие! Големи вкуснотии!!! А.... рецептата за Чийзкейк с вафли я намирам за невероятно оригинална!!! За мен беше истинско удоволствие да бъда и с двете вас!!! Прегръщам ви и ви желая вълшебно щастлив Уикенд!
Зиче , благодаря ти за гостоприемството ! За мен беше удоволствие да съм при теб :* !
ОтговорИзтриванеМомичета , трогнаха ме милите ви думи ! Благодаря ви ! Прегръдки и весел ,мързелив и прохладен уикенд !
Ивана, Зиче - прекрасен тандем сте! Страхотно меню! С удоволствие ще се почерпя! Продължавайте да ни радвате с този усмихнат, приятелски дух! Поздрави!
ОтговорИзтриванеДа сте живи и здрави! Сладуранки!
ОтговорИзтриванеМного красота, много вкусно!Всичко грее!Прекрасна гостенка!
ОтговорИзтриванеХайде поздрави и да ви е сладко!
Извинете но нямах нет и не можех да коментирам всяка една от вас.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви момичета за прекрасните коментари за избора ми на гостенка.