ПРОДУКТИ ЗА 1 голям хляб
ако искате два хляба удвоявате продуктите
20гр. -мая жива/или 7гр суха/
300мл.- топла водичка
2ч.л.-сол
2ч.л.-захар
2с.л.-зехтини или олио
около 900гр -брашно
Приготвяне
В топлата водичка слагам маята и захарта и бъркам да се разтвори хубаво маята.Ако е суха направо във брашното я слагам
Добавям малко брашно да стане като боза и завивам да втаса подкваса за около 10-15 мин.
През това време си пресявам брашното.
Правя кладенче и изсипвам втасалата мая.
Меся средно меко тесто /в машината ако е... да не маже под бъркалките/
Оформям хляба на топка, поръсвам хубаво с брашно и с ръка разтривам навсякъде и тогава слагам в тава или купа като предварително съм сложила хартия за печене.
Рязвам по няколко резки с бръснарско ножче
Така оформен го завивам с кърпа и слагам във фурната на 50 градуса да втаса.
Когато удвои обема си ....махам кърпата и увеличавам фурната на 180 градуса.
Така пека до готовност .
Този хляб е като този, от едно време, от фурните.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook >
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар