Зеленчуците може да си взимате по избор какво количество да са
Моите бяха тези:
2кг. зелени домати 1 глава- карфиол
2бр.-моркови,
1кг.- червени чушки или камби
чесън
дръжки от целина
Измих доматите и ги нарязах.
В отделна купа накъсах карфиола,морковите също нарязах на колелца, чесъна на ситно, дръжките от целина също.
Подгответе бурканите според зеленчуците, които сте взели
На дъното под резката - оцет
1с.л. равна - сол
2с.л.- захар
2с.л.- олио
В тенджера 4л. вода и 2-3 с л. сол да заври.
Сложих приготвените буркани във фурната на 100 градуса да се затоплят от там ги взимах да ги пълня.
Слагат се доматите и морковите във врящата вода за около 5 мин. леко да омекнат
Извадих ги в голяма тава.
Тогава сложих карфиола за половин минута.
Изкарах и него при доматите.
Нарязаните чушки и тях бланширах за кратко /внимавайте да не се преварят, трябва да останат хрупкави/
Всички бланширани зеленчуци обърках в тавата и започнах да пълня един по един, топлите буркани от фурната .
ВАЖНО Е ДА СЕ НАТИСКАТ С ДЪРВЕНО ЧУКАЛО ИЛИ ЛЪЖИЦА ДА СЕ УПЛЪТНИ ХУБАВО В БУРКАНА.
Затварят се с капачката ,обръщат се, аз завивам със одеяло докато изстинат.
МОЖЕ ДА СИ Я СТЕРИЛИЗИРАТЕ ЗА 10 мин.
МНОГО ВКУСНА, ТУРШИЯ !!!
В БУРКАНИТЕ, НЕ СЕ ДОЛИВА ОТ ВОДАТА В КОЯТО СМЕ БЛАНШИРАЛИ ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ,само хубаво се притискат да се уплътнят !!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар