чесън - цели, необелени глави
сол
зехтин
За печене на чесън във фурната ще ви трябва фолио
Отрежете горния слой на главите
Капнете зехтин върху всяка глава, така, че да се просмуква между люспите.
Поръсете сол и увийте всяка глава в алуминиево фолио.
Поставете във фурна на 200 градуса.
Работете внимателно, тъй като изпаренията могат да изгорят ръцете ви.
Почистете всеки от тях като стискате с пръсти всяка скилидка.
Смачкайте съдържанието в отделна чиния с вилица и добавете зехтин и сол на вкус,аз сложих и магданоз.
Получената чеснова паста може да се намаже върху препечен хляб, крутони или да се използва като допълнително предястие към месно или зеленчуково ястие.
Използва се както в чист вид, така и с добавки.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти ,
може да ме следите и във Facebook >
Също така и в Instagram
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки,рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар