Последователи

ТЪРСИ РЕЦЕПТИ В БЛОГА!

сряда, 2 ноември 2022 г.

🍃 СЛАДКО ОТ ДЮЛИ 🍃

ПРОДУКТИ 
1 кг-дюли 
1 кг-захар 
1 ч.л. -лимонена киселина 
1л.- вода 

 ПРИГОТВЯНЕ 
* Измих дюлите и обелих кората и отстраних семенниците.( не хвърляйте корите и вътрешността на дюлите) 
 * Сложих изрезките в тензух и хубаво завързах. 
* Дюлите нарязах на малки кубчета. 
*Водата и захарта оставям да заври докато почиствам дюлите. 
* Корите и вътрешността слагам в тензух и пускам във врящия сироп за около 20 мин. и тогава го изстисквате и махане. 
* Прибавих и нарязаните дюли. 
* Варете сладкото до готовност според вас, както го искате на гъстота. 
* Малко преди да се снеме от печката, се прибавя лимонената киселина. 
* Може да се ароматизира по желание аз обичам индрише. 
* Още горещо, сладкото се насипва в затоплени буркани, които се обръщат с капачките надолу до пълно изстиване
Взаимствано за обелките в тензуха от Димана Попова. 
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

Ако Ви харесват моите рецепти, може да ме следите и във 
 Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак" 
 И в Instagram,- zdravkaziche
  
 ”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~ 

При използване на снимки, рецепти и всичко от блога, моля посочете линк,
 към съответната публикация! 
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!! 

”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~

Няма коментари:

Публикуване на коментар