1 кг-дюли
1 кг-захар
1 ч.л. -лимонена киселина
1л.- вода
ПРИГОТВЯНЕ
* Измих дюлите и обелих кората и отстраних семенниците.( не хвърляйте корите и вътрешността на дюлите)
* Сложих изрезките в тензух и хубаво завързах.
* Дюлите нарязах на малки кубчета.
*Водата и захарта оставям да заври докато почиствам дюлите.
* Корите и вътрешността слагам в тензух и пускам във врящия сироп за около 20 мин. и тогава го изстисквате и махане.
* Прибавих и нарязаните дюли.
* Варете сладкото до готовност според вас, както го искате на гъстота.
* Малко преди да се снеме от печката, се прибавя лимонената киселина.
* Може да се ароматизира по желание аз обичам индрише.
* Още горещо, сладкото се насипва в затоплени буркани, които се обръщат с капачките надолу до пълно изстиване
Взаимствано за обелките в тензуха от Димана Попова.
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар