Зеленчукови продукти
5-6 бр.-средно големи патладжани нарязани на шайби със кората/предварително осолен и изцеден и хубаво, изстискани/
6 скилидки -чесън нарязан на ситно
1 връзка - магданоз нарязана
за маринатата :
250 мл.-оцет
1 /2ч.ч.-захар
1.1/2 с.л.-сол
1/2каф.ч.-олио
1/2каф.ч.-вода
1-2 бр.-дафинов лист
чер пипер на зърна
В тенджерка сложих продуктите за маринатата.
След като заври маринатата, бланширам патладжана за 4-5 мин. във врящата марина.
Пълня бурканите, като слагам няколко кръгчета патладжан, нарязан чесън и нарязан магданоз,после отново патладжан, чесън,магданоз....така до напълване на буркана.
Пълня бурканите БЕЗ ДА ДОЛИВАМ ОТ МАРИНАТАТА и притискам хубаво с лъжицата да няма въздух.
Затварям хубаво с капачките.
Има възможност за консервиране с по 2 бр. аспирин на буркан.
Или стерилизация за 10 мин. избора е ваш!
Аз стерилизирах!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Ако Ви харесват моите рецепти,
може да ме следите и във
Facebook, страничката ми е - "Черпак с мерак"
И в Instagram,- zdravkaziche
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
При използване на снимки, рецепти и всичко от блога,
моля посочете линк,
към съответната публикация!
ПРИДЪРЖАЙТЕ СЕ КЪМ ЗАКОНИТЕ ЗА АВТОРСКО ПРАВО, МОЛЯ ВИ!!!
”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~”*°•. ”*°•~.”*°•. ”*°•~
Няма коментари:
Публикуване на коментар